Tanden poetsen: met deze tips verzorg je jouw gebit

- Jolien - Verzorging & Hygiëne

Een goede mondhygiëne begint met de dagelijkse verzorging van je tanden en tandvlees. Dat heeft een positieve invloed op je algemene gezondheid. Je kan gaatjes en ontstoken tandvlees voorkomen, je bent minder vatbaar voor infecties en een verzorgd gebit geeft extra zelfvertrouwen. Naast de jaarlijkse controle bij de tandarts, kan je zelf met een goed stappenplan, je mond doen stralen. 

Lees meer

Last van een witte tong? De mogelijke oorzaken op een rij!

- Elien - Verzorging & Hygiëne

Je poetst je tanden, kijkt in de spiegel en ziet plots een witte tong. Wat nu? Geen reden tot paniek! Meestal wijst dit op een dipje in je weerstand en verdwijnt de aanslag vanzelf. Maar soms zijn er ook andere factoren in het spel. In deze blogpost gaan we dieper in op de mogelijke oorzaken van een witte tong en bespreken we hoe je het fenomeen kan voorkomen. 

Lees meer

Aften in de mond: van oorzaken, tot behandelingen

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Een pijnlijk plekje gespot op je lip of je tandvlees? Dan is de kans groot dat je last hebt van aften in je mond. Meestal zijn deze blaartjes vrij onschuldig, maar ze kunnen je wél flink wat hinder bezorgen, bijvoorbeeld tijdens het eten. Benieuwd wat de mogelijke oorzaken zijn? En nog belangrijker: wat helpt tegen aften? In deze blogpost geven we je graag een deskundige en duidelijke uitleg. 

Lees meer

Een veelvoorkomend fenomeen: het taboe rond incontinentie doorbroken.

- Elien - 50+

Verlies je af en toe enkele druppels urine? Dat is niets om je voor te schamen, want incontinentie is een veelvoorkomend fenomeen. Jammer genoeg wordt er maar zelden over gepraat … Wij engageren ons graag om het taboe de wereld uit te helpen. In deze blogpost beantwoorden we enkele veelgestelde vragen. Welke soorten incontinentie bestaan er? Hoe kan je incontinentie behandelen? Dit zijn alle feiten op een rij! 

Lees meer

Haaruitval? Niet panikeren maar reageren!

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Je vindt tientallen haren in de wasbak, op je hoofdkussen of in je haarborstel en je raakt in paniek! Wanneer kunnen we over haaruitval spreken en wat kunnen we eraan doen? 

Lees meer