Wat te doen tegen puisten?

- Jolien - Verzorging & Hygiëne

Puisten of acne, iedereen heeft er wel eens mee te maken. En als je zo’n joekel van een pukkel ziet opkomen, wil je er zo snel mogelijk van af. Wat helpt er tegen puisten? Hoe krijg je ze snel weg? En kan je ze voorkomen? We geven je graag advies wat je wel en niet kan doen bij puistjes. 

Lees meer

Glijmiddel: wanneer en welke gebruik je het best?

- Jotti - Seksualiteit

Heb je last van vaginale droogte? Glijmiddel kan jou alvast helpen om je seksleven een boost te geven. Maar ook als je hier geen last van hebt kan glijmiddel plezier en genot verhogen tussen de lakens.

Lees meer

Wat doet alcohol met je huid?

- Julie - Verzorging & Hygiëne

Zouden die heerlijke mojito’s of frisse pintjes té lekker smaken om goed te zijn? Dat is jammergenoeg omdat ze dat ook zijn… Dat alcohol niet goed is voor onze lijn, dat weten we intussen wel al. Maar ook je huid wordt allesbehalve blij van jouw alcoholische uitspattingen. Zo nu en dan een drankje is uiteraard geen probleem, maar een overmatige alcoholconsumptie vormt een ticket naar vroegtijdige huidveroudering. Heb je weleens nagedacht over het effect van alcohol op je huid?
De ontnuchterende feiten kom je hier te weten.

Lees meer

Een burn-out herkennen bij jezelf of anderen.

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Na een lange stressvolle periode heeft ieder lichaam rust nodig. Als je die rust niet vindt, raakt je lichaam uitgeput en kan je een burn-out krijgen. Wees alert als jij of iemand in je omgeving al enkele maanden klaagt van een te hoge (werk)druk of zich uitgeput voelt. Hoe sneller je de symptomen herkent, des te gemakkelijker je lichaam kan herstellen. 

Lees meer

Wat is stress en hoe herken je de symptomen?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Iedereen herkent hoogstwaarschijnlijk het gevoel dat je bij stress ervaart. Je hart slaat sneller, je ademt dieper in en je spieren spannen zich op. Deze ‘vecht-vluchtreactie’ zorgt ervoor dat je alerter bent bij een examen of een sollicitatie. Een korte stressreactie heeft dus een positief effect op je lichaam, maar aanhoudende stress kan je volledig uitputten. Wanneer is stress niet meer gezond? En wat doet stress met je lichaam? 

Lees meer