€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 50

WELKOM5 Vul deze code
in bij uw betaling

Aften in de mond: van oorzaken, tot behandelingen

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Een pijnlijk plekje gespot op je lip of je tandvlees? Dan is de kans groot dat je last hebt van aften in je mond. Meestal zijn deze blaartjes vrij onschuldig, maar ze kunnen je wél flink wat hinder bezorgen, bijvoorbeeld tijdens het eten. Benieuwd wat de mogelijke oorzaken zijn? En nog belangrijker: wat helpt tegen aften? In deze blogpost geven we je graag een deskundige en duidelijke uitleg. 

Lees meer

Wat is magnesium?

- Julie - Vitamines & Voedingssupplementen

Magnesium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt in heel wat processen in het lichaam. Het is dan ook onmisbaar voor de goede werking van het organisme en is in iedere cel aanwezig. Aangezien het lichaam deze stof niet zelf kan aanmaken, moet het uit de voeding worden gehaald. Magnesium is aanwezig in veel voedingsmiddelen zoals graanproducten, groenten, noten, melkproducten en vlees. Een tekort aan magnesium komt dus gelukkig niet snel voor, maar is wel moeilijk vast te stellen. We leggen je graag uit welke ongemakken een gebrek aan magnesium veroorzaken. 

Lees meer

Wanneer probiotica nemen?

- Elien - Vitamines & Voedingssupplementen

De meeste bacteriën leven in onze darmen. Als je een goede darmflora hebt, zijn de goede en schadelijke bacteriën met elkaar in evenwicht. Door ziekte, een infectie, verandering in het eetpatroon of een behandeling met medicijnen zoals antibiotica kan de darmflora verstoord raken. Probiotica hebben een positief effect om die balans te herstellen. Ontdek hier, hoe en bij welke klachten

Lees meer

Heb jij een magnesiumtekort? Dit kan je eraan doen!

- Elien - Vitamines & Voedingssupplementen

Voel je je niet helemaal in je element? Last van spierkrampen, vermoeidheid of hoofdpijn? Misschien ligt een magnesiumtekort wel aan de basis. Magnesium is onmisbaar om goed te functioneren en lagere waarden laten zich meteen voelen. In deze blogpost nemen we dit mineraal grondig onder de loep. Wanneer kamp je met een tekort? En hoe kan je dit counteren? Lees even mee! 

Lees meer

Waarom krijg ik een koortsblaas?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

De boosdoener van een koortsblaas of herpes simplex labialis – de medische benaming voor koortsblaas - is het herpes simplex virus. Dit virus is erg besmettelijk vanaf de eerste symptomen totdat de blaasjes volledig zijn opgedroogd. En eenmaal je besmet bent met het herpesvirus blijft het voor altijd sluimeren in een zenuwknoop in je hoofd. Bij een opstoot wordt het virus geactiveerd en krijg je opnieuw koortsblaasjes. Waarom krijg je nu een opstoot en kan je een koortsblaas voorkomen? 

Lees meer