€5 Welkomstkorting 🎁 vanaf €49 WELKOM5

Licht urineverlies

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Heb jij ook al eens last gehad van licht urineverlies? Dan is de kans groot dat je bekkenbodemspieren verzwakt of beschadigd zijn. Maar gelukkig is het nooit te laat om te beginnen met oefeningen voor een sterkere bekkenbodem. 

Lees meer

Heb jij een magnesiumtekort? Dit kan je eraan doen!

- Elien - Vitamines & Voeding

Voel je je niet helemaal in je element? Last van spierkrampen, vermoeidheid of hoofdpijn? Misschien ligt een magnesiumtekort wel aan de basis. Magnesium is onmisbaar om goed te functioneren en lagere waarden laten zich meteen voelen. In deze blogpost nemen we dit mineraal grondig onder de loep. Wanneer kamp je met een tekort? En hoe kan je dit counteren? Lees even mee! 

Lees meer

Wat is magnesium?

- Julie - Vitamines & Voeding

Magnesium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt in heel wat processen in het lichaam. Het is dan ook onmisbaar voor de goede werking van het organisme en is in iedere cel aanwezig. Aangezien het lichaam deze stof niet zelf kan aanmaken, moet het uit de voeding worden gehaald. Magnesium is aanwezig in veel voedingsmiddelen zoals graanproducten, groenten, noten, melkproducten en vlees. Een tekort aan magnesium komt dus gelukkig niet snel voor, maar is wel moeilijk vast te stellen. We leggen je graag uit welke ongemakken een gebrek aan magnesium veroorzaken. 

Lees meer

Vitaminen en voedingssupplementen voor kinderen

- Elien - Vitamines & Voeding

Tijdens de kindertijd is het lichaam van een kind in een fase van snelle groei en ontwikkeling, en daarom hebben ze een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen. Loopt je kind vaak te snotteren? Is je kind vaak uitgeput? Kan je kind zich moeilijk concentreren? Of klaagt je kind van pijnlijke gewrichten? Dan kan dit wijzen op een tekort van een bepaalde voedingsstof. Hier geven we je mee waarom bepaalde voedingsstoffen belangrijk zijn en hoe je een tekort aanvult.

Lees meer

Hoe kan je jouw immuunsysteem versterken?

- Julie - Vitamines & Voeding

Een goede immuniteit opbouwen doe je in eerste plaats door gezond te eten, voldoende te bewegen en genoeg te rusten. Maar als je immuniteit verzwakt is, krijgen bacteriën en virussen vrij spel en heeft je afweermechanisme wat extra hulp nodig. Wil je jouw lichaam een handje helpen? Bekijk hier enkele tips om die ziekteverwekkers in de kiem te smoren.

Lees meer