•  Altijd gratis levering
  •  € 5 welkomstkorting
  •  Voor 12u besteld, vandaag verzonden
  •  

Kloven en barstjes vermijden en bestrijden

- Elien - Schoonheid & Hygiëne

Onze handen, voeten en lippen zijn van nature kwetsbaar. Om droogheid, kloven en een ruw gevoel te bestrijden en de handen, voeten en lippen soepel en mooi te maken, zijn preventie en een dagelijkse verzorging van essentieel belang. Hier volgen de goede gewoonten die u kunt aannemen!

Lees meer

Het belang van een goede weerstand

- Petra - Welzijn & Gezondheid

In het najaar is het verstandig om je weerstand een extra duwtje te geven. Tijdens de koudere maanden van het jaar ben je immers vatbaarder voor verkoudheden en ziektes. Ziek worden of verkouden zijn is tenslotte heel normaal. Het hoort bij het leven. Een goede weerstand zorgt er niet alleen voor dat je minder vaak ziek wordt, maar ook dat de klachten van kortere duur en minder heftig zijn. Een goede weerstand = een sneller herstel.

Lees meer

Het is Wereld Diabetes Dag, maar wat is diabetes?

- Marlies - Welzijn & Gezondheid

Wereld Diabetes Dag werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie en de Wereldgezondheidsorganisatie geïntroduceerd als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld. Zowat elke 17 minuten krijgt iemand in Vlaanderen de diagnose van diabetes en het aantal diagnoses neemt alleen maar toe. In Vlaanderen leven momenteel zo’n 400.000 gezinnen met diabetes. Wereld Diabetes Dag vindt elk jaar plaats op 14 november, ter gelegenheid van de geboortedag van Frederick Banting. Samen met Charles Best stond hij aan de basis van de ontdekking van insuline in 1922. Dankzij deze ontdekking is diabetes geen dodelijke ziekte meer.

Lees meer

Ga voor aromatherapie!

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Aromatherapie is een van de oudste genezingsmethodes die gebruik maakt van genezende eigenschappen van etherische oliën, gewonnen uit planten en kruiden. Het is niet alleen doeltreffend maar ook natuurlijk, en kan verlichting bieden bij de meeste kwaaltjes. Het is echter wel van belang dat de juiste dosis wordt gebruikt zodat ze doeltreffend en krachtig werken.

Lees meer

Extreem droge huid of eczeem?

- Elien - Schoonheid & Hygiëne

De winter komt eraan, de lucht wordt droger en onze huid wordt gevoeliger voor uitdroging. Wanneer je de uitdrogende huid niet behandelt, kan dit leiden tot eczeem. Door enkele dagelijkse gewoonten aan te nemen is het mogelijk de huid sneller te doen genezen en irritatie te kalmeren. In deze blog geven we graag wat achtergrondinformatie en enkele tips om de atopische huid te behandelen.

Lees meer