Welke bloeddrukwaarden zijn gevaarlijk?

- Julie - EHBO & Thuiszorg

Je bloeddruk vertelt veel over je gezondheid. Een hoge bloeddruk kan op termijn leiden tot hart- en vaatziekten. Maar wanneer is je bloeddruk te hoog? En wat betekent de bloeddruk eigenlijk precies? In dit artikel vertellen we je er alles over en leggen we uit hoe je zelf je bloeddruk kan meten.

Lees meer

Zo achterhaal je de precieze oorzaak van jouw keelpijn.

- Julie - Welzijn & Gezondheid

Keelpijn heeft amper een introductie nodig. De klachten zijn je ongetwijfeld welbekend: keelpijn bij het slikken, moeite met praten, stemverlies, hoesten, een droge keel … De precieze oorzaak? Die is vaak minder duidelijk. Hoog tijd om meer helderheid te scheppen! Wij zetten de potentiële boosdoeners op een rij, bespreken hoe je de aanleiding identificeert en reiken handige methoden aan om keelpijn te verzachten. 

Lees meer

Dit zijn de mogelijke pistes om psoriasis te behandelen.

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Iedereen droomt van een stralende, gezonde huid, maar psoriasis kan dat plan flink in de war sturen. De huidziekte brengt namelijk schilferende, rode plekken met zich mee. Heel wat mensen schamen zich voor de aandoening en zien de symptomen liefst zo snel mogelijk verdwijnen. Wij zoomen in op de verschillende verschijningsvormen en duiden de opties om psoriasis te behandelen. 

Lees meer

Valeriaan: wondermiddel bij stress en slapeloosheid?

- Elien - Vitamines & Voeding

Ga je soms gebukt onder stress? Lig je ’s nachts urenlang te woelen? Je bent ongetwijfeld niet de enige die met deze klachten geconfronteerd wordt. Geneesmiddelen kunnen een uitweg bieden, maar veel mensen botsen op een drempel. In dat scenario vormt valeriaan een goed alternatief. Supplementen op basis van deze plant kunnen je beter helpen ontspannen en slapen. Meer weten? Met deze blogpost verdiep je je helemaal in valeriaan. 

Lees meer

Valse kroep: courante luchtweginfectie bij kinderen

- Julie - Welzijn & Gezondheid

Dat jonge kinderen vatbaarder zijn voor ziektes, spreekt voor zich. Hun immuunsysteem staat immers nog niet op punt. Van een verkoudheid, over een middenoorontsteking, tot bronchitis: stuk voor stuk luchtweginfecties die al snel de kop opsteken. Ook valse kroep hoort in dit rijtje thuis. Deze ontsteking wordt vooral gekenmerkt door aanvallen van benauwdheid en blafhoest. Wat doen bij valse kroep? Dat vertellen wij je in deze blogpost. 

Lees meer