Stoppen met roken, hoe begin je daar nu best aan?

- Elien - Geneesmiddelen

De wilskracht om te stoppen is de belangrijkste stap. De meeste rokers stoppen met roken op eigen houtje. Het blijven volhouden is te danken aan een goede voorbereiding en een flinke dosis motivatie. Maar omdat ieder lichaam anders reageert op verslavingen, heb je soms gewoon hulp nodig. Met een stopplan en externe hulp kan je jouw slaagkansen vergroten. Ontdek onze tips en verhoog je slaagkans!

Lees meer

Jeukende huid: hoe stop je de klachten zonder te krabben?

- Elien - Verzorging & Hygiëne

Krabben, krabben en nog eens krabben! Bij een jeukende huid is dat vaak de enige gedachte die nog door je hoofd raast. Het gevoel is erg vervelend en kan zowel op specifieke plaatsen als op het hele lichaam voorkomen. Benieuwd naar meer doeltreffende manieren om jeuk te behandelen? Wij delen graag onze expertise, zodat je snel van de hinder verlost bent!

Lees meer

Hooikoorts

- Elien - Welzijn & Gezondheid

De winter maakt plaats voor de lente. Kijk jij uit naar die eerste warme zonnestralen? Of heb je in het voorjaar last van jeukende ogen, loopneus en niesbuien? Dan heb je waarschijnlijk allergische rhinitis, ook wel hooikoorts genoemd.Dat pollenseizoen kan nogal vervelend zijn, daarom helpen we je graag met tips om je klachten te verlichten.

Lees meer

SOS stress: wat kan je doen om stress te behandelen?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Het fenomeen stress is niemand onbekend. Dat je nerveus bent voor een sollicitatiegesprek of onrustig wordt in de file, ligt voor de hand. Maar weken of zelfs maandenlang onder spanning staan, kan problematisch zijn. Om te voorkomen dat je batterijen leeglopen, is het belangrijk om stress te behandelen. In deze blog vertellen we hoe stress precies werkt en hoe je ermee kan omgaan, zonder medicijnen aan te wenden. Lees even mee! 

Lees meer

Welke vitamines kunnen helpen bij vermoeidheid?

- Elien - Vitamines & Voeding

Loop je vermoeid en vind je niet meteen een aanwijsbare reden? Dan kan er misschien een vitaminetekort zijn. Veel vitamines maakt je lichaam niet zelf aan, dus moeten we ze binnenkrijgen via onze voeding. Als je geen variërend voedingspatroon hebt, kan je vermoeidheid en stress ervaren. In deze blog geven we je een overzicht van de vitamines die je energielevel terug naar een hoger niveau tillen. 

Lees meer