Littekens voorkomen en behandelen.

- Jolien - EHBO & Thuiszorg

Iedereen krijgt wel eens te maken met een litteken op de huid. Ze kunnen geen kwaad, maar velen ervaren een littekens als vervelend. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je huid beter te laten herstellen na een huidletsel. 

Lees meer

Osteoporose symptomen

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Osteoporose is een aandoening die we in de volksmond botontkalking noemen. Wanneer je te maken krijgt met osteoporose neemt de botsterkte af en vermindert de botmassa. Doordat de botten poreuzer worden, heb je meer kans op botbreuken. In deze post kun je terugvinden wat de oorzaken en symptomen van osteoporose zijn en wat je zelf kunt doen om botontkalking tegen te gaan. 

Lees meer

Ontstekingsremmers zonder voorschrift

- Julie - Geneesmiddelen

We grijpen allemaal wel eens naar een ontstekingsremmer om pijn, koorts of een ontsteking te onderdrukken. Hoewel de meeste ontstekingsremmers enkel op voorschrift te verkrijgen zijn, kun je er ook veel van een lagere dosis terugvinden zonder voorschrift. Hierdoor neemt men het vrij snel en vaak zonder over na te denken. Let hiermee goed op want ook ontstekingsremmers kunnen bepaalde bijwerkingen hebben. Welke bijwerkingen geven ontstekingsremmers juist en zijn er natuurlijke alternatieven? 

Lees meer

Kurkuma: is het echt zo heilzaam?

- Elien - Vitamines & Voeding

Kurkuma wordt als krachtige antioxidant vooral aangeraden als natuurlijke ontstekingsremmer. Ontstekingen kunnen overal in je lichaam voorkomen en spelen een belangrijke rol bij chronische aandoeningen. Wil je zelf de heilzame werking ontdekken? Lees verder om meer te weten over de natuurlijke ontstekingsremmer kurkuma.

Lees meer

De voordelen van een rookstop in een notendop

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Stoppen met roken is voor veel mensen een hele opgave. Toch is een rookstop alleen maar aan te raden, want sigaretten brengen aanzienlijke schade toe aan het lichaam. Door je verslaving een halt toe te roepen, leg je de basis voor een heleboel gezondheidsvoordelen, zowel op korte als lange termijn. Wij vertellen je meer over de impact van roken, en wat je van een rookstop mag verwachten! 

Lees meer