Zwangerschap en misselijkheid

- Julie - Zwangerschap & Baby

Gefeliciteerd, je bent zwanger… én misselijk! Tijdens de zwangerschap is misselijkheid de meest voorkomende kwaal. Maar liefst drie op vier zwangere vrouwen kampen ermee. Sommigen hebben er alleen ’s morgens last van, anderen bijna de hele dag door. In dat laatste geval is de term ‘ochtendmisselijkheid’ best slecht gekozen. Meer weten over de oorzaak van de misselijkheid en wat je ertegen kan doen? Lees dan zeker verder. 

Lees meer

Hoe vaak moet ik aftersun smeren?

- Jolien - Verzorging & Hygiëne

Na een dagje zonnen op het strand of na een zonovergoten wandeling zal je huid waarschijnlijk nood hebben aan een hydraterende, kalmerende en verkoelende crème. Wat gebruik je het best na een zonnige dag? Is aftersun beter dan bodylotion? En hoe vaak moet je aftersun smeren? In deze blog vertellen we wat het nut is van aftersun smeren op je huid. 

Lees meer

Schaam je niet langer voor je stinkende zweetvoeten

- Jolien - Verzorging & Hygiëne

Zweten is de normaalste zaak van de wereld om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Sommige mensen hebben echter last van overmatige transpiratie. Ook je voeten kunnen gevoelig zijn voor overmatig zweten en verspreiden dan een typische zweetgeur. Heb jij last van natte voeten of stinkende voeten? Ontdek hier alles wat je kan doen tegen zweetvoeten.

Lees meer

Tips om overmatig zweten onder controle te houden.

- Elien - Verzorging & Hygiëne

Zweten is een nuttig afweermechanisme van het lichaam, maar overmatig zweten kan wel een aanzienlijke impact hebben op je dagelijks leven. In deze blog gaan we dieper in op de oorzaak van hevige transpiratie, de verschillende soorten behandelingen en enkele nuttige tips om de symptomen te verminderen.  

Lees meer

Zo maak je komaf met vervelende insectenbeten

- Jolien - EHBO & Thuiszorg

De zon schijnt, de drankjes staan koud en je verzamelt in de tuin voor een gezellige barbecue. Heerlijk! Maar een zwoele zomer heeft ook één belangrijke keerzijde: het krioelt van de beestjes. Als je pech hebt, verrassen zij je met onaangename insectenbeten. Gelukkig hoeft dat de pret niet te bederven! Wij delen tips om insectenbeten te herkennen, verzorgen én voorkomen. 

Lees meer