Elien:


Kaliumjodide bij een nucleair ongeval

- Elien

Bij een nucleair ongeval zal het innemen van de juiste dosis stabiel, niet-radioactief kaliumjodide op het juiste moment de schildklier verzadigen, zodat je schilklier op dat moment geen radioactief jodium meer kan opnemen. 

Lees meer

Reflux bij baby's. Alles wat je wil weten.

- Elien - Zwangerschap & Baby

Reflux komt heel vaak voor bij baby’s. Meestal is het teruggeven van een deeltje maaginhoud onschuldig en gaat het vanzelf over als je baby ouder wordt. Heeft je baby vaak last van huilbuien? Wil je kindje niet meer drinken of net constant drinken? In de artikel overlopen we de klachten en geven we je tips wat je zelf kan doen bij reflux. 

Lees meer

Foliumzuur en zwangerschap

- Elien - Zwangerschap & Baby

Waarom moet je foliumzuur slikken als je zwanger wilt worden? De vitamine foliumzuur is betrokken bij verschillende belangrijke processen in het lichaam. Zo ondersteunt deze vitamine mee de ontwikkeling van je ongeboren baby. In deze blog kom je te weten hoeveel en hoelang je foliumzuur moet innemen. 

Lees meer

Hoelang duurt een vaginale schimmelinfectie?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Een jeukend en branderig gevoel aan je vagina is geen pretje. Gelukkig is een vaginale schimmelinfectie, ook wel candida-infectie genoemd, makkelijk te behandelen. In deze blog helpen we je graag jouw klachten te verlichten en de duurtijd te verkorten. 

Lees meer

Van huidschimmel tot infectie: hoe komt het en wat kan jij doen?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Last van rode vlekken op je huid? Ervaar je een jeukend en branderig gevoel? Deze signalen kunnen wijzen op een infectie, veroorzaakt door huidschimmel. Een onaangenaam gevoel én zicht, maar gelukkig liggen de oplossingen binnen handbereik. In deze blog gidsen we je vlotjes doorheen de oorzaken en behandeling bij een schimmelinfectie. 

Lees meer