Elien:


Oorsuizen, een doorn in je oor

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Hoor jij voortdurend een piep of tuut in de oren? Je bent zeker niet de enige. Oorsuizen is geen gevaarlijke aandoening, maar heeft wel een significante impact op je dagelijks leven. In deze blogpost nemen we tinnitus grondig onder de loep: van potentiële oorzaken, tot manieren om oorsuizen te behandelen. Leg je oor gerust te luisteren! 

Lees meer

Insuline, onmisbaar voor je lichaam

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Insuline wordt vaak in één adem genoemd met diabetes. Maar de precieze werking van insuline is voor veel mensen onduidelijk. Welke taak vervult het hormoon in het lichaam? En waarom moeten patiënten vaak insuline toedienen nadat suikerziekte vastgesteld wordt? In deze blogpost beantwoorden we al je vragen. Duidelijk en in mensentaal! 

Lees meer

Keratosis pilaris: hoe behandel je die kippenvel bultjes?

- Elien - Verzorging & Hygiëne

Je kent het ongetwijfeld: de kippenvel-achtige bultjes die het lichaam ontsieren, meestal op de buitenkant van de bovenarmen. Dit verschijnsel draagt de naam ‘keratosis pilaris’. Hoe ontstaan deze rode bultjes? En welke opties heb je voorhanden om keratosis pilaris te behandelen? Wij zijn er als de kippen bij om een deskundig woordje uitleg te geven! 

Lees meer

Verbrand door de zon, wat nu?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Iedereen weet ondertussen wel dat zonnebrand niet zo onschuldig is en we het best vermijden, maar het gebeurt sneller dan we denken. Op lange termijn veroorzaakt verbranding naast een verhoogd risico op huidkanker voor huidveroudering en pigmentplekken. Dat willen we toch wel voorkomen hé! Daarom is het belangrijk om jezelf goed in te smeren. Voor de momenten dat je vergeet te smeren en je huid toch verbrand is, geven we je graag de belangrijkste tips mee om de beschadigde huid te verzorgen. 

Lees meer

De geneeskrachtige werking van Calendula!

- Elien - Alternatieve Geneeskunde

Calendula staat bekend om zijn ontstekingsremmende en antimicrobiële werking bij huid- en slijmvliesontstekingen, maar ook voor wondgenezing heeft het al zijn helende kracht bewezen. 

Lees meer