Elien:


Is je kalium te laag? Zo kan jij je waarden weer opkrikken!

- Elien - Vitamines & Voeding

Vermoed je dat je kalium te laag is? Geen zorgen: de kans dat het effectief om een tekort gaat, is vrij klein. In deze blog zetten we graag de puntjes op de i. Wie zijn de risicogroepen die best een oogje in het zeil houden? En wat zijn de mogelijkheden om de kaliumwaarden te verhogen indien nodig? Lees even mee!

Lees meer

Vergeten is menselijk: alles over geheugenverlies door stress

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Kan je je niet herinneren waar je je sleutels gelegd hebt? Ligt een woord op het puntje van je tong, maar krijg je het niet geformuleerd? Ga je momenteel net door een stressvolle periode? Wanneer je veel aan je hoofd hebt, kan er geheugenverlies door stress optreden. Een compleet normaal fenomeen: in onze maatschappij houden we geregeld tientallen bordjes in de lucht en soms wordt dat even te veel. Hoe ontstaat geheugenverlies door stress precies? Dat vertellen wij je in deze blogpost!

Lees meer

Wat is reuma in het bloed?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Bij beginnende reumatische klachten is het van groot belang om zo snel mogelijk een correcte diagnose te krijgen. Vroeger was er nauwelijks verschil gekend tussen verschillende soorten reumatische ziektes. In het bloed werd voornamelijk de ontstekingswaarde onderzocht, waardoor personen die geen ontstekingsreuma hadden de verkeerde diagnose kregen. Wil je weten welke soort reuma jij hebt en hoe je het kan opsporen? In dit artikel helpen we je met jouw zoektocht.

Lees meer

Wat is fytotherapie?

- Elien - Alternatieve Geneeskunde

Fytotherapie is een alternatieve geneeskunde waarbij men geneeskrachtige planten of kruiden gebruikt om gezondheidsklachten te behandelen. Maar hoe werkt fytotherapie? En is de werking wel wetenschappelijk bewezen? In dit artikel maken we je wegwijs in de geneeskracht van planten.

Lees meer

Wat is bachbloesem?

- Elien - Alternatieve Geneeskunde

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam,’ dat is de basis van Bachbloesems. Heb jij soms problemen om je emoties onder controle te houden? Misschien zijn Bachbloesems een helpende hand om jouw emotioneel evenwicht terug te vinden. 

Lees meer