Elien:


Ga voor plasticvrij

- Elien - Verzorging & Hygiëne

Draag bij tot een duurzame planeet en verminder je wegwerpplastic. Waarschijnlijk weet je nu al niet waarheen eerst rennen en vliegen om je job, huishouden en je leven geregeld te krijgen. En dan nog eens meedoen aan een extra uitdaging? “Ooh, waarom zou ik dat doen?”

Wel, wij willen net als jou een fijne wereld voor onszelf en onze kinderen en dus voorzien wij jou met plezier enkele tips voor een duurzamere wereld. Vaak in een handomdraai aan te passen in je leven. 

Lees meer

Hoelang duurt een koortslip?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Een koortslip is gemiddeld een achttal dagen zichtbaar. Maar vóór de uitbraak van de koortsblaasjes is het virus al besmettelijk. In die periode kan je al het virus op je eigen lichaam verspreiden en andere mensen besmetten. Bij sommige mensen kan een besmetting met het herpesvirus zelfs ernstige klachten geven. 

Lees meer

Kalknagels: wat is de oorzaak en hoe kom je er van af?

- Elien - Verzorging & Hygiëne

Het is niet vreemd dat een kwart van onze bevolking last heeft van kalknagels. De schimmel die de nagels aantast is zeer besmettelijk. De aandoening is in de meeste gevallen niet pijnlijk, maar het kan wel een impact hebben op je zelfvertrouwen. Stop met die onsierlijke voeten te verstoppen! Ontdek hier hoe je kalknagel kan behandelen en voorkomen.

Lees meer

Detox voor je lichaam: do or don’t?

- Elien - Sport & Afslanken

Heel wat mensen overwegen tegenwoordig een korte detoxkuur om hun lichaam te ontgiften. Een noodzaak of louter de trend van het moment? Een detox roept heel wat vragen op. Daarom scheppen wij graag meer helderheid. Van de voordelen, tot veelvoorkomende manieren om te detoxen: dit zijn de feiten.

Lees meer

Ik slaap slecht. Heb ik een slaapstoornis?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Heel veel mensen hebben moeite om in slaap te vallen, door te slapen of komen te vroeg wakker. Ben jij zo’n slechte slaper? Het kan genetisch zijn, waarschijnlijk slaapt één van je ouders ook niet zo gemakkelijk. De oorzaak kan ook een slaapstoornis zoals slaapapneu zijn. Of misschien is er nog een andere uitlokkingsfactor? Wat is het verschil tussen normaal en slecht slapen? Tijd om eens de fysiologie van de slaap en slaapproblemen onder de loep te nemen. 

Lees meer