€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 50

WELKOM2020 Vul deze code
in bij uw betaling

company

De geneeskrachtige werking van Calendula!

Elien Geschreven door Elien -

Calendula staat bekend om zijn ontstekingsremmende en antimicrobiële werking bij huid- en slijmvliesontstekingen, maar ook voor wondgenezing heeft het al zijn helende kracht bewezen. 

Calendula

Hoe werkt Calendula?

Calendula, ook bekend als goudsbloem, volgt met haar kopje gedurende de hele dag de zon. Hierdoor absorberen de bloemblaadjes veel licht en warmte, wat vervolgens wordt omgezet in talrijke actieve bestanddelen. Deze stoffen, waaronder carotenoïden, flavonoïden en essentiële oliën, genezen ontstekingen en stimuleren de aanmaak van nieuw weefsel. Calendula staat daarom vooral bekend om haar herstellende krachten en beschermende, versterkende en verwarmende effect op de huid.

De bloem, blaadjes en stengel, worden met de hand geplukt, gereinigd en te drogen gelegd. Daarna worden de verschillende bestanddelen vier weken lang in een mengsel van alcohol en water gelegd. Op deze manier ontstaat er uiteindelijk een sterke tinctuur, die als basis dient voor verdere verwerking in diverse verzorgingsproducten

Wanneer kan je het gebruiken?

  • Als dagelijkse verzorging bij baby’s, de reinigingsproducten en verzorgingsproducten met Calendula verzachten en beschermen de babyhuid.
  • Bij ruwe, schrale huid en kleine wondjes, herstelt Calendula spray de huid.
  • Bij eczeem, acne en jeuk, heeft de Calendula zalf een ontstekingsremmende en kalmerende werking.
  • Bij lichte brandwonden en zonnebrand om je huid te kalmeren.
  • Bij een behandeling met bestraling, als de bijwerkingen zich uiten in een gevoelige, rode huid kan Calendula zalf de huid kalmeren.

Pas op: in zeldzame gevallen kan allergisch gereageerd worden op de goudsbloem. Je kan eerst wat van het preparaat van je keuze op de binnenzijde van de ellenboog of pols aanbrengen en kijken of er geen reactie optreedt.

Deel dit artikel op


Terug naar overzicht