Gratis levering vanaf € 39 Kies makkelijk en snel tussen 20.000 producten
company

Verbrand door de zon, wat nu?

Elien Geschreven door Elien - - Welzijn & Gezondheid

Iedereen weet ondertussen wel dat zonnebrand niet zo onschuldig is en we het best vermijden, maar het gebeurt sneller dan we denken. Op lange termijn veroorzaakt verbranding naast een verhoogd risico op huidkanker voor huidveroudering en pigmentplekken. Dat willen we toch wel voorkomen hé! Daarom is het belangrijk om jezelf goed in te smeren. Voor de momenten dat je vergeet te smeren en je huid toch verbrand is, geven we je graag de belangrijkste tips mee om de beschadigde huid te verzorgen. 

zonnebrand

Belangrijke tips wanneer je verbrand bent

Ga direct uit de zon als je merkt dat je verbrand bent. Vermijd zoveel mogelijk de hitte en zon op de verbrande huid. Dit kan door het dragen van een hoed en t-shirt, de schaduw op te zoeken, binnen te blijven, …

Drink voldoende water!  +/- 2 liter is nodig om dehydratatie tegen te gaan.

Verkoel je lichaam door een koud bad of douche te nemen. Zit je op een terrasje, ben je op daguitstap of buiten aan het werk? Dan kan een waterspray van Avène voor de nodige afkoeling zorgen!

Dep je huid droog in plaats van te wrijven.

Draag losse kledij zodat je huid goed kan ademen. Dit versnelt het genezingsproces.

Gebruik voor je gaat slapen een aftersun of hydraterende crème. Deze nemen het trekkerig gevoel weg en verfrissen de huid. Vermijd vettige crèmes, deze zorgen ervoor dat de huid niet kan afkoelen, waardoor de verbranding erger wordt.

Bij een ernstige verbranding kunnen er blaasjes ontstaan. Prik de blaasjes niet open! Dit om vuil en infecties te vermijden.

Wanneer je merkt dat je toch een ernstige zonnebrand hebt opgelopen kan je best, in plaats van een aftersun, Flamigel gebruiken. Flamigel mag je tot 6 keer per dag aanbrengen tot de roodheid en pijn verdwenen zijn en de huid niet meer vervelt.

Wanneer de zonnebrand gepaard gaat met een gezwollen huid, blaren of ziekteverschijnselen zoals misselijkheid, braken, hoofdpijn of koorts neem je best contact op met jouw huisarts

Bescherming om zonnebrand te vermijden

Hopelijk kunnen we je overtuigen om je huid in de toekomst beter te beschermen!
Een goede bescherming verkrijg je door:

  • De zon te vermijden tussen 12 en 16 uur 
  • Te smeren met een goede zonnecrème ( aangepast aan je huidtype ) om de 2 à 3 uur 
  • Van binnenuit je huid te beschermen met een oraal voedingssupplement
Deel dit artikel op


Terug naar overzicht