Elien:


Waar zit vitamine D in? Een overzicht!

- Elien - Vitamines & Voeding

Dat vitamine D essentieel is voor de gezondheid, heb je ongetwijfeld al meermaals horen zeggen. Aangezien het lichaam dit niet op eigen houtje kan aanmaken, engageer jij je best om je levels bewust op peil te houden. Maar waar zit vitamine D in? Belangrijke informatie om mee aan de slag te gaan! In deze blog vertellen we hoe je je dagelijkse dosis binnenkrijgt. 

Lees meer

Wat is gemmotherapie?

- Elien - Alternatieve Geneeskunde

“Heb jij al gehoord van gemmotherapie? Nee? Je bent zeker niet alleen. Dit is eigenlijk een alsnog onbekende tak van fytotherapie of kruidenkunde. Het is een alternatieve therapie dat ook wel energetische celtherapie wordt genoemd.

Bij gemmotherapie worden de jonge knoppen en scheuten van struiken en bomen gebruikt voor bereidingen van therapeutische thee en siropen. Men gelooft dat deze plantaardige embryonale weefsels in groei heel positieve eigenschappen hebben voor de gezondheid. 

Lees meer

De symptomen van een vitamine D-tekort in een notendop

- Elien - Vitamines & Voeding

Steekt de jaarlijkse winterdip de kop op? Heb je regelmatig last van spier- of gewrichtspijn? Wanneer de dagen korten en de nachten lengen, gaat onze hoeveelheid vitamine D vaak in dalende lijn. Wie de symptomen van een vitamine D-tekort herkent, kan tijdig ingrijpen en de neveneffecten beperken. Wij gidsen je vakkundig door de voornaamste indicaties. 

Lees meer

Effectieve oplossingen om een slechte adem te verhelpen.

- Elien - Verzorging & Hygiëne

Een slechte adem is een delicaat probleem. Een gezellige babbel draait al snel uit op een onaangename ervaring. Zo weinig mogelijk zeggen, het hoofd subtiel wegdraaien … Alle trucjes zijn goed om je onfrisse adem te verbergen. Liever een doeltreffende methode? Wij informeren je graag over de mogelijke oorzaken van een slechte adem en reiken enkele praktische oplossingen aan. 

Lees meer

Een koortslip, gevaarlijk voor je baby?

- Elien - Zwangerschap & Baby

Je kent hoogstwaarschijnlijk wel enkele mensen in je dichte kring die sproradisch last hebben van een koortslip. Deze veelvoorkomende infectie die veroorzaakt wordt door het herpes simplex virus is vervelend, maar meestal vrij onschuldig als je een sterke immuniteit hebt. Bij baby’s kan de herpesbesmetting wel gevaarlijk zijn, omdat hun immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld is. Wanneer is een koortslip gevaarlijk? En wat moet je doen als je baby een koortsblaas krijgt? 

Lees meer