Wat is honingzalf?

- Jotti - EHBO & Thuiszorg

Honingzalf is een eeuwenoud product die in de oudheid gebruikt werd omwille van de wondhelende werking. Nadat het product een hele tijd vergeten was, is het nu herontdekt. Wist je dat honingzalf het wondermiddel is voor pijntjes groot en klein? Van kinderen (vanaf 1 jaar) tot volwassenen en zelfs huisdieren, iedereen heeft baat bij het hebben van een potje honingzalf in de kast. Ontdek hier waar honingzalf goed voor is.

Lees meer

De effecten van natriumbicarbonaat op je lichaam

- Petra - Vitamines & Voeding

De kans is groot dat je natriumbicarbonaat in de keukenkast hebt staan. Handig bij het bakken, maar zuiveringszout telt nog zoveel meer toepassingen. Zo kan je het onder andere gebruiken bij maagklachten of zweetvoeten. Hou je van een stevige fiets- of loopsessie? Dan kan je er zelfs je sportprestaties mee boosten. In deze blog zetten we de effecten van natriumbicarbonaat op het lichaam uiteen.

Lees meer

Cellulite verminderen: de feiten en fabels op een rij

- Jotti - Verzorging & Hygiëne

Kamp je met putjes in je billen of dijen? Je bent helemaal niet de enige, integendeel zelfs. De meeste vrouwen worden vroeg of laat geconfronteerd met cellulite. Wil je korte metten maken met je sinaasappelhuid? Er circuleren heel wat magische middeltjes, maar die doen niet allemaal wat ze beloven. Wij scheiden de feiten van de fabels! 

Lees meer

Kalknagels: wat is de oorzaak en hoe kom je er van af?

- Elien - Verzorging & Hygiëne

Het is niet vreemd dat een kwart van onze bevolking last heeft van kalknagels. De schimmel die de nagels aantast is zeer besmettelijk. De aandoening is in de meeste gevallen niet pijnlijk, maar het kan wel een impact hebben op je zelfvertrouwen. Stop met die onsierlijke voeten te verstoppen! Ontdek hier hoe je kalknagel kan behandelen en voorkomen.

Lees meer

Van ontstoken tot open blaren: zo moet je jouw blaar behandelen

- Julie - EHBO & Thuiszorg

Je koopt een prachtig paar schoenen en voelt de pijn na een honderdtal meter de kop opsteken. Of je spit de tuin om, maar de schop laat haar sporen na op je handen. Dat blaren enorm vervelend zijn, hoeven we je niet te vertellen. Toch zijn er nog veel twijfels over de juiste manier om blaren te behandelen. Moet je de blaar openprikken of niet? Wij bezorgen je graag een helder overzicht!

Lees meer