Hoe krijg je schurft?

- Jotti - Welzijn & Gezondheid

Je hoort het steeds meer, schurft is aan een opmars bezig. Iedereen kan schurft krijgen, ook bij de beste hygiëne. In deze blog vertellen wij je meer hoe de besmetting precies verloopt en hoe je schurft kan voorkomen.

Lees meer

Heb je symptomen van een maagontsteking of maagzweer? Dit zijn de verschillen!

- Jotti - Welzijn & Gezondheid

We kampen allemaal wel eens met buikpijn. Een vervelende buikgriep, constipatie, te veel eten tijdens een familiefeest, stress … Stuk voor stuk mogelijke oorzaken. Komen de klachten in combinatie met misselijkheid, een opgeblazen gevoel en zure oprispingen? Dan ervaar je mogelijks de symptomen van een maagontsteking of -zweer. In deze blogpost gidsen we je van de oorzaken, over de signalen, naar manieren om een maagontsteking of maagzweer te behandelen.

Lees meer

Welke anticonceptie past bij mij?

- Jotti - Seksualiteit

Vind je het ook zo moeilijk om de voor jou gepaste anticonceptie te vinden? De keuze is enorm waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar wat is anticonceptie juist en hoe werkt de menstruatiecyclus? In deze blog reiken we je de verschillende soorten en methoden aan om jezelf te beschermen tegen zwangerschap. 

Lees meer

Borstvoeding versus flesvoeding

- Petra - Zwangerschap & Baby

Welke voeding ga je geven aan je ongeboren baby? Borstvoeding of kunstvoeding? In deze blog geven we je alvast een eerlijke kijk op borstvoeding en flesvoeding. 

Lees meer

Ziekte van Crohn: levensverwachting en impact op het dagelijks leven

- Elien - Welzijn & Gezondheid

De diagnose van de ziekte van Crohn brengt heel wat vragen met zich mee. Welke invloed heeft dit op de levenskwaliteit? Welke geneesmiddelen zijn er voorhanden? En wat is de ziekte van Crohn levensverwachting? De aandoening laat zich op veel vlakken voelen, maar vaak kunnen de symptomen in zekere mate beheerst worden. In deze blogpost scheppen we meer helderheid!

Lees meer