Cellulite verminderen: de feiten en fabels op een rij

- Jotti - Verzorging & Hygiëne

Kamp je met putjes in je billen of dijen? Je bent helemaal niet de enige, integendeel zelfs. De meeste vrouwen worden vroeg of laat geconfronteerd met cellulite. Wil je korte metten maken met je sinaasappelhuid? Er circuleren heel wat magische middeltjes, maar die doen niet allemaal wat ze beloven. Wij scheiden de feiten van de fabels! 

Lees meer

Van ontstoken tot open blaren: zo moet je jouw blaar behandelen

- Julie - EHBO & Thuiszorg

Je koopt een prachtig paar schoenen en voelt de pijn na een honderdtal meter de kop opsteken. Of je spit de tuin om, maar de schop laat haar sporen na op je handen. Dat blaren enorm vervelend zijn, hoeven we je niet te vertellen. Toch zijn er nog veel twijfels over de juiste manier om blaren te behandelen. Moet je de blaar openprikken of niet? Wij bezorgen je graag een helder overzicht!

Lees meer

Insuline, onmisbaar voor je lichaam

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Insuline wordt vaak in één adem genoemd met diabetes. Maar de precieze werking van insuline is voor veel mensen onduidelijk. Welke taak vervult het hormoon in het lichaam? En waarom moeten patiënten vaak insuline toedienen nadat suikerziekte vastgesteld wordt? In deze blogpost beantwoorden we al je vragen. Duidelijk en in mensentaal! 

Lees meer

Verschijnselen en varianten van diabetes

- Jotti - Welzijn & Gezondheid

Diabetes is een veelvoorkomende ziekte en het aantal patiënten gaat in stijgende lijn. Heb je zelf het verdict van diabetes gekregen? Of heb je verontrustende vermoedens? Geen reden tot paniek: vandaag kan je de aandoening perfect onder controle houden. Wij lichten de verschillende types toe, sommen de symptomen van suikerziekte op en bespreken met welke levensstijl de diagnose gepaard gaat.

Lees meer

Keratosis pilaris: hoe behandel je die kippenvel bultjes?

- Elien - Verzorging & Hygiëne

Je kent het ongetwijfeld: de kippenvel-achtige bultjes die het lichaam ontsieren, meestal op de buitenkant van de bovenarmen. Dit verschijnsel draagt de naam ‘keratosis pilaris’. Hoe ontstaan deze rode bultjes? En welke opties heb je voorhanden om keratosis pilaris te behandelen? Wij zijn er als de kippen bij om een deskundig woordje uitleg te geven! 

Lees meer