Ijzertekort: Waarom is ijzer essentieel voor ons lichaam?

- Jotti - Vitamines & Voeding

Ben je vaak moe, heb je last van hoofdpijn en een futloos gevoel? Wanneer deze klachten een lange tijd aanhouden kan je wellicht kampen met een ijzertekort. In deze blog vertellen we je meer over ijzer en hoe je een ijzertekort kan voorkomen. 

Lees meer

Is je kalium te laag? Zo kan jij je waarden weer opkrikken!

- Elien - Vitamines & Voeding

Vermoed je dat je kalium te laag is? Geen zorgen: de kans dat het effectief om een tekort gaat, is vrij klein. In deze blog zetten we graag de puntjes op de i. Wie zijn de risicogroepen die best een oogje in het zeil houden? En wat zijn de mogelijkheden om de kaliumwaarden te verhogen indien nodig? Lees even mee!

Lees meer

Vergeten is menselijk: alles over geheugenverlies door stress

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Kan je je niet herinneren waar je je sleutels gelegd hebt? Ligt een woord op het puntje van je tong, maar krijg je het niet geformuleerd? Ga je momenteel net door een stressvolle periode? Wanneer je veel aan je hoofd hebt, kan er geheugenverlies door stress optreden. Een compleet normaal fenomeen: in onze maatschappij houden we geregeld tientallen bordjes in de lucht en soms wordt dat even te veel. Hoe ontstaat geheugenverlies door stress precies? Dat vertellen wij je in deze blogpost!

Lees meer

In geuren en kleuren over etherische oliën

- Marlies - Alternatieve Geneeskunde

Etherische oliën zijn helemaal hip en dat verbaast ons niets. Het aanbod is ruim, de toepassingen zijn divers en er is voor ieder wat wils: van verkwikkende geuren tot zeemzoete aroma’s. Als online apotheek zijn wij bovendien geboeid door de positieve effecten op de gezondheid. Wij nemen je graag mee doorheen de werking, de verschillende gebruikswijzen en de populairste essentiële oliën in het assortiment.

Lees meer

Wat is vitaliteit?

- Petra - Welzijn & Gezondheid

Enthousiast de dag aanvatten, lekker in je vel zitten en met tonnen energie je doelen bereiken … Stuk voor stuk zaken die we allemaal nastreven. Wie zich vitaal voelt, staat met beide voeten positief in het leven. Maar wat is vitaliteit precies? En hoe kan je je vitaliteit bevorderen wanneer je je moe of lusteloos voelt? Wij plaveien met plezier het pad voor meer levensvreugde. 

Lees meer