Rood vlekje gespot? Zo ziet het windpokken verloop eruit

- Jotti - Zwangerschap & Baby

Windpokken is dé bekendste kinderziekte. De aandoening is dan ook in één oogopslag te herkennen aan de jeukende blaasjes op de huid. De meesten van ons krijgen er op jonge leeftijd mee te maken. Merk je een rood vlekje op het lichaam van je (klein)kind? Geen paniek! In deze blog schetsen we het windpokken verloop en bespreken we hoe je de ziekte kan behandelen.

Lees meer

Wat te doen tegen snurken?

- Petra - Welzijn & Gezondheid

Als je iets wilt doen tegen snurken is het belangrijk om de oorzaak te vinden. Deze kan voor iedereen anders zijn. Als je de oorzaak hebt gevonden kan je het snurken misschien wel een halt toe roepen met één van onze tips. Je kunt het allemaal ontdekken in deze blog. Lees je even mee? 

Lees meer

Verbrand door de zon, wat nu?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Iedereen weet ondertussen wel dat zonnebrand niet zo onschuldig is en we het best vermijden, maar het gebeurt sneller dan we denken. Op lange termijn veroorzaakt verbranding naast een verhoogd risico op huidkanker voor huidveroudering en pigmentplekken. Dat willen we toch wel voorkomen hé! Daarom is het belangrijk om jezelf goed in te smeren. Voor de momenten dat je vergeet te smeren en je huid toch verbrand is, geven we je graag de belangrijkste tips mee om de beschadigde huid te verzorgen. 

Lees meer

De geneeskrachtige werking van Calendula!

- Elien - Alternatieve Geneeskunde

Calendula staat bekend om zijn ontstekingsremmende en antimicrobiële werking bij huid- en slijmvliesontstekingen, maar ook voor wondgenezing heeft het al zijn helende kracht bewezen. 

Lees meer

Wat is kalium?

- Jotti - Vitamines & Voeding

Kalium is een essentieel mineraal omdat je lichaam het niet zelf kan aanmaken. Je moet het dus opnemen via de voeding. Kalium kan je terugvinden in vrijwel alle voedingsmiddelen en heeft verschillende belangrijke functies in ons lichaam. Wat doet kalium in het lichaam? Daar geven we je graag een antwoord op. 

Lees meer