Julie:


Waarom krijg ik plotseling jeukende bultjes?

- Julie - Verzorging & Hygiëne

Iedereen heeft wel al eens last gehad van jeukende, rode bultjes op het lichaam. Ze kunnen je soms behoorlijk irriteren. Gelukkig verdwijnen deze venijnige jeukende bultjes meestal vanzelf. Wanneer het ongemak blijft aanhouden, zal er waarschijnlijk een onderliggende oorzaak aan de basis liggen. Wil je weten wat de oorzaak en behandeling is van jouw jeukende bultjes? In deze blog doen we de meest voorkomende jeukende bultjes uit de doeken. 

Lees meer

Ontstekingsremmers zonder voorschrift

- Julie - Geneesmiddelen

We grijpen allemaal wel eens naar een ontstekingsremmer om pijn, koorts of een ontsteking te onderdrukken. Hoewel de meeste ontstekingsremmers enkel op voorschrift te verkrijgen zijn, kun je er ook veel van een lagere dosis terugvinden zonder voorschrift. Hierdoor neemt men het vrij snel en vaak zonder over na te denken. Let hiermee goed op want ook ontstekingsremmers kunnen bepaalde bijwerkingen hebben. Welke bijwerkingen geven ontstekingsremmers juist en zijn er natuurlijke alternatieven? 

Lees meer

De beste tips om zonneallergie te behandelen

- Julie - Verzorging & Hygiëne

Begeef jij je bij de eerste zonnestralen liefst zo snel mogelijk naar buiten? Dat begrijpen we goed! Maar wanneer je nadien met zonne-uitslag kampt, is dat allesbehalve aangenaam. Hoe ga je de jeuk te lijf? Hoe stimuleer je het genezingsproces? Wij delen graag onze beste tips om zonneallergie te behandelen.

Lees meer

Alles wat je wil weten over voetschimmel.

- Julie - Verzorging & Hygiëne

Last van witte velletjes en kloven tussen de tenen? Dan heb je misschien wel een voetschimmel, beter gekend als ‘zwemmerseczeem’. Soms gaat dit gepaard met jeukende blaasjes aan de voetzool of rode plekken aan de rand van de voet. Wanneer de huid even minder bescherming biedt, ben je vatbaarder voor een schimmelinfectie. Een goede hygiëne is essentieel om de schimmelgroei tegen te gaan, maar behandelen doe je best met een antischimmelmiddel. 

Lees meer

Wat doen tegen vermoeidheid?

- Julie - Vitamines & Voeding

Iedereen is wel eens moe. Voel jij je vaak moe en futloos? Word je niet uitgerust wakker ook al kruip je op tijd onder de wol? Van vermoeidheid kan je echt doodmoe worden. We vertellen je alles wat je moet weten over vermoeidheid en wat je eraan kan doen.

Lees meer