Julie:


Wat is magnesium?

- Julie - Vitamines & Voeding

Magnesium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt in heel wat processen in het lichaam. Het is dan ook onmisbaar voor de goede werking van het organisme en is in iedere cel aanwezig. Aangezien het lichaam deze stof niet zelf kan aanmaken, moet het uit de voeding worden gehaald. Magnesium is aanwezig in veel voedingsmiddelen zoals graanproducten, groenten, noten, melkproducten en vlees. Een tekort aan magnesium komt dus gelukkig niet snel voor, maar is wel moeilijk vast te stellen. We leggen je graag uit welke ongemakken een gebrek aan magnesium veroorzaken. 

Lees meer

Hoe kan je jouw immuunsysteem versterken?

- Julie - Vitamines & Voeding

Een goede immuniteit opbouwen doe je in eerste plaats door gezond te eten, voldoende te bewegen en genoeg te rusten. Maar als je immuniteit verzwakt is, krijgen bacteriën en virussen vrij spel en heeft je afweermechanisme wat extra hulp nodig. Wil je jouw lichaam een handje helpen? Bekijk hier enkele tips om die ziekteverwekkers in de kiem te smoren.

Lees meer

Hoe kan je constipatie oplossen? Van praktische tips, tot medicatie.

- Julie - Welzijn & Gezondheid

Vaak beschouwen we een vlot toiletbezoek als vanzelfsprekend … totdat dit plots moeizaam verloopt. Obstipatie is enorm vervelend en kan flink wat hinder teweegbrengen. Hoe kan je constipatie oplossen? Enerzijds kan je zelf een aantal stappen zetten, zoals anders eten en voldoende bewegen. Anderzijds kan je medicatie tegen constipatie aanwenden. Alle mogelijkheden worden uitgebreid behandeld in deze blogpost! 

Lees meer

Zwangerschap en misselijkheid

- Julie - Zwangerschap & Baby

Gefeliciteerd, je bent zwanger… én misselijk! Tijdens de zwangerschap is misselijkheid de meest voorkomende kwaal. Maar liefst drie op vier zwangere vrouwen kampen ermee. Sommigen hebben er alleen ’s morgens last van, anderen bijna de hele dag door. In dat laatste geval is de term ‘ochtendmisselijkheid’ best slecht gekozen. Meer weten over de oorzaak van de misselijkheid en wat je ertegen kan doen? Lees dan zeker verder. 

Lees meer

Tekenbeet herkennen

- Julie - EHBO & Thuiszorg

Trek je er graag op uit in de natuur? Na een bezoek aan het groen is het altijd belangrijk om een tekencheck te doen! Vooral in de maanden april tot en met oktober zijn teken actief. Een beet van een teek is vaak onschuldig en pijnloos, maar wanneer de teek besmet is, kan je er ziek van worden. Hoe kunnen we ons precies beschermen tegen deze kleine beestjes? En loop je bij een beet ook meteen de ziekte van Lyme op? Wij vertellen er alles over in deze blog! 

Lees meer