company

Hoe voorkom je droge lippen en lipkloven?

Eva Geschreven door Eva - - Welzijn & Gezondheid

‘s Winters bevat de lucht weinig vocht, zowel buiten als binnenshuis, waardoor de bovenste laag van de huid gaat uitdrogen. Onze lippen zijn bijzonder gevoelig voor dit fenomeen. Daarom zijn gesprongen lippen zo frequent in de winter. In dit artikel krijg je meer uitleg en handige tips tegen droge lippen en lipkloven.

Vrouw smeert lippen in met lipstick

Vervelende kloven

Het is belangrijk om mogelijke problemen op tijd te herkennen. Zo kan je tijdig handelen en lipkloven voorkomen. In de eerste fase ervaar je droge, branderige, rode lippen en een pijnlijk gevoel bij het lachen. In het tweede stadium ontstaan wat schilfers en barstjes, in de volksmond gekend als 'gesprongen lippen' omdat de huid openspringt. Wanneer je dit onaangenaam proces zijn gang laat gaan, komen we bij de derde fase terecht: scheurtjes of kloven.

Wat is de oorzaak van droge lippen?

  1. Bij uitgedroogde lippen hebben veel mensen de neiging om de lippen met de tong af te likken zodat ze weer vochtig worden. Dit helpt niet, integendeel, hierdoor drogen je lippen nog meer uit, en ook de huid rond de lippen kan door inwerking van het vocht geïrriteerd worden zodat er een hardnekkig soort eczeem rond de lippen ontstaat.
  2. Vermijd pikant of zuur eten!
  3. Trek de velletjes niet los van je lippen, dit maakt het enkel nog erger.

Onze tips om lipkloven te verhelpen:

  1. Zorg ervoor dat jouw lippen niet uitdrogen door deze regelmatig in te smeren met een lippenbalsem. Vet de lippen ook 's avonds voor het slapengaan in.
  2. Gebruik een lippenbalsem met UV-factor als het zonnig is, zeker in de bergen.
  3. Probeer in koud weer zo veel mogelijk door de neus te ademen.
  4. Bescherm je lippen met een sjaal
  5. Ga na of de luchtvochtigheid in huis of op het werk niet te laag is. Een luchtbevochtiger plaatsen in uw slaapkamer is een gouden tip.
  6. Dat je jouw lippen moet hydrateren kunnen we niet genoeg benadrukken. Drink dus voldoende water: je huid, lijf en geest krijgen er een boost van.
  7. Eet voeding rijk aan vitamine A en vitamine E voor een gezonde, sterke huid.
  8. Uit ervaring weet je vast wel dat een scrub wonderen kan verrichten voor het lichaam. Voor jouw lippen is dat niet anders. Die peeling kan op verschillende manieren: voorzichtig met de tandenborstel; met een washandje onder de douche of met een mix van kristalsuiker en honing.

Onze populairste lippenbalsems

Onze Keuze
+ Cadeau
La Roche-Posay Cicaplast Lipbalsem Barrière 7,5ml
5,27
8,25 Adviesprijs

info

Herstellende lippenbalsem

Louis Widmer Lippenverzorging UV10 Geparfumeerd 5ml
6,98
9,90 Adviesprijs

info
+ Cadeau
Weleda Lippenbalsem Everon Stick 4g
4,49
4,99 Adviesprijs

info
Uriage Bariéderm Herstellende Lippenbalsem 15ml
6,53
8,95 Adviesprijs

info


Terug naar overzicht