Wat is cortisol?

- Julie - Welzijn & Gezondheid

Cortisol is een corticosteroïdhormoon dat door ons lichaam in de bijnierschors wordt geproduceerd. Het wordt ook wel het stresshormoon genoemd omdat het wordt aangemaakt als reactie op een angst- of stressprikkel. Wil je meer weten over dit hormoon? Lees dan hier verder.

Lees meer

Wat is bijnieruitputting en kan je er iets aan doen?

- Julie - Welzijn & Gezondheid

Je bijnier produceert cortisol bij tijdelijke stress zodat je goed kan presteren. Bij contante druk, raak je uitgeput en kan je niet meer presteren. Kan je dan last hebben van een bijnieruitputting? Wat is bijnieruitputting en bestaat het wel? Wij hebben het voor je uitgespit.

Lees meer

Waar zit vitamine D in? Een overzicht!

- Elien - Vitamines & Voeding

Dat vitamine D essentieel is voor de gezondheid, heb je ongetwijfeld al meermaals horen zeggen. Aangezien het lichaam dit niet op eigen houtje kan aanmaken, engageer jij je best om je levels bewust op peil te houden. Maar waar zit vitamine D in? Belangrijke informatie om mee aan de slag te gaan! In deze blog vertellen we hoe je je dagelijkse dosis binnenkrijgt. 

Lees meer

Wat is gemmotherapie?

- Elien - Alternatieve Geneeskunde

“Heb jij al gehoord van gemmotherapie? Nee? Je bent zeker niet alleen. Dit is eigenlijk een alsnog onbekende tak van fytotherapie of kruidenkunde. Het is een alternatieve therapie dat ook wel energetische celtherapie wordt genoemd.

Bij gemmotherapie worden de jonge knoppen en scheuten van struiken en bomen gebruikt voor bereidingen van therapeutische thee en siropen. Men gelooft dat deze plantaardige embryonale weefsels in groei heel positieve eigenschappen hebben voor de gezondheid. 

Lees meer

De symptomen van een vitamine D-tekort in een notendop

- Elien - Vitamines & Voeding

Steekt de jaarlijkse winterdip de kop op? Heb je regelmatig last van spier- of gewrichtspijn? Wanneer de dagen korten en de nachten lengen, gaat onze hoeveelheid vitamine D vaak in dalende lijn. Wie de symptomen van een vitamine D-tekort herkent, kan tijdig ingrijpen en de neveneffecten beperken. Wij gidsen je vakkundig door de voornaamste indicaties. 

Lees meer