€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 50

WELKOM5 Vul deze code
in bij uw betaling

company

Kloven bestrijden en behandelen

Elien Geschreven door Elien - - Schoonheid & Hygiëne

Onze handen, voeten en lippen zijn van nature kwetsbaar. Vermijd droogheid, kloven en een ruw gevoel met een goede dagelijkse verzorging. Hier volgen enkele goede gewoonten om je handen, voeten en lippen zacht te houden.

kloven in vingers

Bescherm en vermijd kloven

De handen

  • Gebruik huishoudhandschoenen wanneer je huishoudelijke taken doet. Het veelvuldig gebruik van water, zeep en andere reinigingsmiddelen doen de huidvetten wegspoelen. Draag ze niet te lang, want jouw handen beginnen te zweten en dat vocht veroorzaakt uitdroging. Ook wanneer je tuiniert zijn aangepaste handschoenen essentieel. De mechanische wrijving kan de huid beschadigen. Wanneer het te koud is buiten, vergeet ook dan niet jouw handen te beschermen met handschoenen.
  • Gebruik een milde zeep en geen te warm water.
  • Gebruik een hydraterende crème en masseer goed in zodat het goed kan intrekken. Het laat een beschermende film achter op de huid, beperkt dehydratatie en voedt de huid. Hydrateer jouw handen telkens wanneer je jouw handen wast met een lichte crème. Gebruik een rijkere crème ’s morgens en ’s avonds. In de zomer bescherm je jouw handen het best met een zonnecrème. In de winter is een vettigere crème aangeraden.

De lippen

  • Gebruik een lippenbalsem en wrijf dode velletjes weg onder de douche met een washandje.

De voeten

  • Gebruik ’s avonds een rijke hydraterende crème en masseer je voeten goed in voor het slapengaan. Om dode huidcellen te verwijderen is het aangeraden om jouw voeten drie keer per week te scrubben.

Kloven behandelen

Kloven aan de handen

  • Gebruik ’s avonds een rijke zalf , deze sluit de huid af om beter te kunnen hydrateren. Om het verzorgingseffect te vergroten kan je de hele nacht katoenen handschoenen boven de rijke zalf dragen. Alsook helpen deze handschoenen om geen vette vingerafdrukken achter te laten. Onze toppers zijn de Aquaphor van Eucerin en Urgo stop kloven (Urgo prikt even, maar legt een laagje waardoor de kloof afgesloten wordt en de pijn meteen verminderd wordt).

Lipkloven

  • Gebruik een herstellende crème die geschikt is voor de lippen. Meer tips over droge lippen en lipkloven vind je hier.

Kloven aan de voeten

  • Gebruik tweemaal per dag een voetcrème specifiek voor gebarsten en gekloofde huid. Masseer goed in, zodat het goed kan intrekken. Ondek onze favoriet widmer carbamide.

Onze aanraders

Deel dit artikel op


Terug naar overzicht