Acne

Acne of puistjes komen het vaakst voor in de puberteit, maar kunnen ook op latere leeftijd opduiken. Het is verleidelijk om puistjes en mee-eters uit te knijpen, maar is dat wel een goed idee? Je leest er meer over in onze blog. 

Het ontstaan van puistjes kan een gevolg zijn van hormoonveranderingen, bepaalde geneesmiddelen, stress of het gebruik van de onjuiste cosmetica. Wanneer je een acnegevoelige huid hebt, kies je beter voor niet-comedogene verzorging. Dit wilt zeggen dat ze de poriën niet verstoppen, waardoor de kans op nieuwe ontstekingen en puistjes afneemt. 

In deze gids hebben we enkele doeltreffende producten gebundeld om de onzuivere en acnegevoelige huid te behandelen. 

  • Een gezichtsreiniger is essentieel om onzuiverheden en overtollig talg te verwijderen van de huid. De poriën worden niet langer geblokkeerd, wat de kans op nieuwe uitbraken verkleint. 
     
  • Na de reiniging kun je (optioneel) een serum aanbrengen. Een serum is een geconcentreerde vloeistof met meer actieve bestanddelen om je huid intens te verzorgen. Een serum breng je aan voor het aanbrengen van je dag-en nachtcrème, voor een extra boost!
     
  • Na het serum of gezichtsreiniger breng je een dagcrème of nachtcrème om jouw huid gedurende de hele dag en/of nacht te verzorgen en te beschermen.  
     
  • Eén à tweemaal per week kun je een masker of scrub gebruiken, om de huid diepgaand te reinigen. Het reinigt de poriën grondig en verfijnt de huidtextuur.

Loading animation
van de producten
Onze Keuze
La Roche-Posay Effaclar Exfoliërend Serum Onzuiverheden 30ml
28,32
44,95 Adviesprijs

info

Serum voor de onzuivere, acnégevoelige huid

Onze Keuze
La Roche-Posay Effaclar +M Zuiverende Gel 400ml
14,57
23,50 Adviesprijs

info

Beste formule reiniging voor de vette, acne-gevoelige huid

Onze Keuze
La Roche-Posay Effaclar Duo+M 40ml
15,71
20,95 Adviesprijs

info

Volledige verzorging voor de onzuivere, acnegevoelige huid

+ Cadeau
+ Cadeau

Geneesmiddel

Yun ACN Repair Therapy
37,80
49,89 Adviesprijs

info

Geneesmiddel

Vichy Normaderm Dubbele Werking Verzorging 50ml
14,38
21,95 Adviesprijs

info