Gratis levering vanaf € 39
5% welkomstkorting WELKOM5
5% welkomstkorting WELKOM5
Kies makkelijk en snel tussen 20.000 producten

Cavalor Hepato Liq Detox Nier en Lever 250ml31,00 23,25

-25% info

Je bespaart € 7,75

Direct leverbaar

Volgende werkdag verzonden

Direct leverbaar

Volgende werkdag verzonden

Snel leverbaar

Verzending binnen 1 à 2 werkdagen

Tijdelijk niet beschikbaar

Dit product is tijdelijk niet voorradig

Uit handel

Dit product is uit handel

Gratis geleverd vanaf 2 stuks

Dit product heeft een beperkte voorraad van 2 stuks.

  • Echte Belgische apotheek
  • Gratis thuisbezorging vanaf € 39,-
  • Beoordeling van klanten: 9.2/10 - 20.083 beoordelingen

Verzendmethode: DPD Verzendmethode: Bpost Betaalmethode: Bancontact Betaalmethode: Visa Betaalmethode: Mastercard Betaalmethode: Paypal


Eigenschappen

Cavalor Hepato Liq is een voedingssupplement dat de leverfunctie ondersteunt na zware belasting van de lever, bijvoorbeeld een wedstrijdseizoen. Of tijdens periodes waar de lever onder extra druk staat, bijvoorbeeld tijdens het wisselen van vacht.

De lever speelt een belangrijke rol in het metabolisme van het paard. De lever is een chemische fabriek, verantwoordelijk voor verschillende belangrijke functies. De belangrijkste functie is de ontgiftingsfunctie

Daarnaast speelt de lever een rol in het metabolisme van eiwitten, koolhydraten en vetten. Productie en excretie van gal (het paard heeft geen galblaas), opslag van glucose, sporenelementen en vitamines, ... 

Nieren zorgen samen met de lever voor een efficiënte eliminatie van afvalstoffen. Om optimaal te blijven werken is het aangeraden om na een seizoen waarin de lever en de nieren het hard te verduren kregen, hen te zuiveren met Cavalor Hepato Liq. 

Gebruiksaanwijzing

Cavalor Hepato Liq wordt minstens éénmaal per jaar (bij de rui of na een wedstrijdperiode) aangeraden om lever en nieren te ontgiften: geef 2 maal per dag 5cc Cavalor Hepato Liq, gedurende 25 dagen. Dit kan over het voeder verspreid worden of rechtstreeks in de mond gegeven worden. 

Bij ernstige leverproblemen is het aangeraden om 2 maal per dag 10 cc Cavalor Hepato Liq te geven. Maximum 20 cc per dag.

  • Raadpleeg bij aanhoudende (lever)problemen steeds je dierenarts. 
  • Bij vloeibare supplementen is het normaal dat sommige ingrediënten bezinken en een laagje vormen op de bodem. 
  • Het is aangeraden om de fles voor ieder gebruik goed te schudden zodanig dat een homogene en consistente dosis gegeven wordt.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de meest voorkomende lever problemen en hun symptomen?

Specifieke symptomen van lever problemen komen pas tot uiting wanneer de lever reeds zwaar beschadigd is. Gele schijn in het oogwit en overgevoeligheid aan de zon van de niet gepigmenteerde huid, kunnen wijzen op leverproblemen

In geval van vermoeden van leverproblemen moet onmiddellijk:

  1. een dierenarts worden gecontacteerd
  2. de weide en het hooi worden geïnspecteerd voor giftige planten 
  3. het voeder en ruwvoeder op schimmels worden nagekeken. Vermijd alle voeders die besmet zijn met schimmels.

Kan Cavalor Hepato Liq worden gebruikt in combinatie met andere voedingssupplementen?

Ja, dat kan zonder enig probleem.

Moet ik de hoeveelheid supplementen in het dieet van mijn paard verminderen na een wedstrijdseizoen of tijdens een pauze?

Het is aanbevolen om de supplementatie te verminderen tijdens rustperiodes. Het is ook aan te raden om minder te voeren als er geen activiteit is. Het is belangrijk te voeden naar behoefte! 

Tijdens rustperiodes raden we sterk aan om te reinigen met Cavalor Hepato Liq, omdat het paard dan de voedingsstoffen beter kan opnemen. Minder training betekent minder voeren. Het is zeker belangrijk om naar behoefte te voeren en rekening te houden met de activiteit. 

Paarden kunnen in de winter meer energie en vitaminen nodig hebben vanwege het koude weer en het tekort aan daglicht.

Artikelcode: 472541