€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 30

WELKOM2019 Vul deze code
in bij uw betaling

Gewijzigde levertijden

company

Voor- en nadelen van een menstruatiecup

Petra Geschreven door Petra - - Schoonheid & Hygiëne

Wie ongesteld is, kan maandverband of tampons vervangen door een menstruatiecup. Het is een klein bekertje ontworpen met biocompatibele medische siliconen die je inwendig draagt en die je menstruatiebloed opvangt. Het gebruik van de Saforelle menstruatiecup geeft je een gevoel van veiligheid en comfort tijdens jouw minst favoriete periode van de maand.

Wil je graag eens een menstruatiecup uitproberen? Zorg er dan voor dat je zeker op de hoogte ben van de voor- en nadelen van het product. Wij zetten voor jou alles eens op een rijtje. 

Voor- en nadelen van een menstruatiecup

Voordelen

  • Comfortabel

De cup is gemaakt van biocompatibele medische siliconen waardoor de cup zeer comfortabel aanvoelt en je hem niet voelt zitten. In tegenstelling tot een tampon absorbeert de cup geen bloed. Een cup vangt het bloed enkel op waardoor het ook geen vocht uit je vagina zal absorberen. Zo droogt je vagina niet uit!

  • Handig

Een cup kan 3 keer zoveel bloed opvangen dan een tampon. Hij biedt dus langer bescherming bij periodes van hevige menstruatie en veroorzaakt geen droogheid wanneer je menstruatie lichter is.

  • Voordelig en ecologisch

Je kan één menstruatiecup jarenlang gebruiken want een cup betaalt zichzelf terug na slechts enkele maanden! Bovendien produceer je minder afval, wat goed is voor onze planeet!

  • Zacht en hypoallergeen

Ontworpen uit biocompatibele medische siliconen, vrij van mogelijke irritaties, Ftalaatvrij en zonder Bisfenol A. Ideaal voor mensen met een gevoelige huid en die lijden aan allergieën! Geen droogheid en geen infecties.

  • Praktisch

Je kan een cup, net zoals een tampon, max. 6u onafgebroken dragen. Het is onopvallend en niet zichtbaar onder je kleren. De cup is verkrijgbaar in 2 maten (maat 1 en maat 2). De Saforelle Cup Protect set bevat bovendien ook een opbergdoosje, zo heb je altijd een tweede cup bij je! 

Nadelen

  • Inbrengen en verwijderen

Het kan even duren vooraleer het lukt om de cup correct in te brengen en terug te verwijderen. Het steeltje dient trouwens niet om de cup te verwijderen maar om de cup te lokaliseren. Trek dus niet aan het steeltje. Geen paniek, oefening baart kunst!

  • Reinigen

Je neemt de menstruatiecup in de handen en maakt hem zelf schoon.

  • Wisselen

Als je de cup wil wisselen heb je water nodig.

Doe de test!

Het gebruik van een cup kan misschien een beetje vies lijken maar éénmaal je het gewoon bent wil je niets meer anders! De cup is voordelig, praktisch en milieuvriendelijk!

Doe de test!

  • Maat 1: aanbevolen voor vrouwen met een lichte regels en die geen natuurlijke bevalling hebben gehad.
  • Maat 2: aanbevolen voor vrouwen met zware regels en een natuurlijke bevalling.
Deel dit artikel op


Terug naar overzicht