company

Tips voor een geslaagde tweede zit

Julie Geschreven door Julie - - Vitamines & Voeding

Het lijkt wel of heel de wereld op vakantie is en jij de enige bent met herexamens… het leven is zoooo oneerlijk! Gelukkig ben je écht wel niet de enige. En geloof het of niet: vanaf het moment dat je je diploma in je handen houdt, ben je de trauma’s je hebt opgelopen tijdens die vreselijke examenperiodes vergeten. Maar dus eerst slagen voor die herexamens, we helpen je graag! 

Student slaapt op boeken

Zo pak je het deze keer goed aan

Zoveel mogelijk van die dikke boeken en cursussen in korte tijd proberen op te nemen, dagen én nachten aan één stuk studeren, … je had je ‘de mooiste tijd van je leven’ wel wat anders voorgesteld. Tijdens de herexamens ligt de druk vaak nog hoger en is het vaak nog moeilijker om jezelf te motiveren en je neus in de boeken te steken. We geven enkele tips hoe je kan omgaan met leerstof die je al eens hebt moeten studeren:

  • Motivatie zoeken: Je ziet niet anders dan prachtige vakantiefoto’s van je vrienden die op reis zijn. Je motivatie om te studeren is dus heel ver te zoeken. Het kan helpen om iets in de plannen na je herexamens, zoals een kort reisje of een leuke activiteit, zodat je iets hebt om naar uit te kijken.
  • Denk aan je doel op lange termijn: je wil je diploma behalen, hou dat voor ogen. Kijk eens in je omgeving, je kent waarschijnlijk wel mensen die ook herexamens hebben gehad en er uiteindelijk ook zijn geraakt!
  • Afspreken met lotgenoten kan helpen, door samen te studeren of samen een pauze te nemen en je frustraties eens te laten ventileren. Een groep op sociale media beginnen met lotgenoten die hetzelfde vak moeten studeren, kan interessant zijn om vragen te stellen of elkaar moed in te spreken maar kan natuurlijk ook voor veel afleiding zorgen. Als je dit doet, kleef je er dus best een tijdslimiet op.
  • Leer uit je fouten: Waar kan het zijn misgegaan in de eerste zittijd? Had je de cursus verkeerd gestudeerd of was je er te laat aan begonnen? Dacht je dat je een goed examen had afgelegd, maar was dat niet het geval? Misschien beantwoordde je de vragen niet gedetailleerd genoeg. Zorg ervoor dat je je deze keer wel goed voorbereid en stel een realistische studieplanning op.
  • Dezelfde leerstof opnieuw blokken: Herkennen is niet hetzelfde als kennen! Denk dus niet zomaar dat je de leerstof nog kent of snel onder de knie hebt. Toets jezelf zodat je geen vals gevoel van vertrouwen krijgt door bijvoorbeeld luidop de leerstof aan jezelf te vertellen. En vooral: herhaal, herhaal, herhaal!
  • D-day, de dag van het herexamen: Zorg dat je goed uitgerust aan het examen kan beginnen. Blijf kalm en lees eerst alle vragen grondig. Noteer bij elke vraag alle kernwoorden die in je opkomen en onderstreep belangrijke woorden in de vraag (bv. schrap, som op, en/of,…). Doe altijd een poging om alle vragen te beantwoorden en overloop je antwoorden geconcentreerd vooraleer je het examen afgeeft.


Heel wat studenten ervaren veel stress in deze drukke weken. Meer tips om je stress onder controle te houden en de herexamens zonder kleerscheuren te doorkomen vind je hier.

Studerende hond

Dat beetje extra nodig?

Kan je toch nog dat beetje extra gebruiken? Dan kan je een van de volgende producten proberen om je concentratieniveau en je geheugen een boost te geven:

  • Biocure LA Megatone: geeft je energie om doorheen lastige en vermoeiende dagen te komen.
  • Biocure LA Intellect: verbetert je cognitieve prestaties.
  • TonixX Plus: biedt ondersteuning in geval van mentale vermoeidheid.
  • Tauritine Plus: draagt bij tot een vermindering van vermoeidheid en een normale energieproductie.
  • Metastudent: speciaal ontwikkeld voor studenten, is een complete formule die je helpt het beste uit jezelf te halen tijdens de examens.

Ontdek bij onze promoties onze studentenvitaminen aan knallende kortingen. Daarnaast kan je ook een kijkje nemen bij onze oordopjes, die je kunnen helpen bij het geconcentreerd en ongestoord blokken.

Heel veel succes, wij duimen alvast voor alle studenten!

Producten in dit artikel

Biocure Megatone La Comp 30
15,75
18,10 Adviesprijs

info
Biocure Long Action Intellect 40 Tabletten
25,61
28,45 Adviesprijs

info
Tonixx Plus Tabl 60x1270mg
36,38
48,50 Adviesprijs

info
Tauritine Plus Magnesium Amp 15x15ml Credophar
17,83
21,17 Adviesprijs

info
Metagenics MetaStudent Multivitamine 60 Tabletten
25,56
28,40 Adviesprijs

info


Terug naar overzicht