€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 30

WELKOM2019 Vul deze code
in bij uw betaling

company

Voor elk huidtype een gepaste verzorging

Petra Geschreven door Petra - - Schoonheid & Hygiëne

Om je huid goed te kunnen verzorgen, is het van essentieel belang om te weten wat je huidtype is. Alleen dan kan je de juiste producten kiezen. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen een droge huid, een gecombineerde of vette huid en een normale huid. Let wel, jouw huidtype kan in de loop der jaren veranderen. Vind hieronder de voornaamste kenmerken van de huidtypes en onze aanraders!

Voor elk huidtype een gepaste verzorging

Droge huid

Bij een droge huid bevat de opperhuid te weinig vetten. Als gevolg hiervan houdt de huid te weinig vocht vast, waardoor ze uitdroogt en gaat schilferen. Een droge huid kenmerkt zich ook aan een doffe uitstraling en een trekkerig gevoel. Mensen met dit huidtype kunnen snel geïrriteerd reageren op contact met ongeschikte cosmeticaproducten. Hoewel een droge huid aangeboren kan zijn, is dit meestal het gevolg van verkeerde gewoonten bij de dagelijkse verzorging. Kies daarom altijd voor extra vochtinbrengende producten zonder parfum.

Heb je echter last van een extreem droge huid die neigt naar eczeem of psoriasis, dan raden we je aan om een dermatoloog te raadplegen.

Gemengde of vette huid

Een belangrijk kenmerk van een vette huid is dat deze glimt en vettig aanvoelt. Ook zijn er enkele onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes aanwezig. Dit huidtype is meestal genetisch bepaald, maar kan ook het gevolg zijn van interne factoren zoals hormonale veranderingen. Het gebruik van te agressieve reinigingsproducten kunnen het evenwicht van de huid verstoren en zo meer talg gaan produceren. Bij een gemengde huid is de T-zone vettiger dan de rest van het gezicht.
Alvorens de dagcrème aan te brengen, raden wij aan om de huid eerst te reinigen met een zachte reiniging voor de gemengde tot vette huid. Onze aanrader is zonder twijfel de Avène Cleanance.

Normale huid

‘Normaal’ is een term die wordt gebruikt om een huid aan te duiden die in evenwicht is. De T-zone (voorhoofd, kin en neus) kan een beetje vet zijn. Algemeen genomen zijn talg en vocht goed in evenwicht en is de huid niet te vet en niet te droog. Elke huid wordt droger bij het ouder worden. Dit proces kan je wat afremmen door je huid toch dagelijks te voeden.

Deel dit artikel op


Terug naar overzicht