company

Welke basisverzorging heb je als man écht nodig

Elien Geschreven door Elien - - Verzorging & Hygiëne

Iedereen weet dat een eerste indruk belangrijk is. En dat begint met een goede persoonlijke verzorging. Meer en meer mannen zijn zich hiervan bewust en kopen vaker verzorgingsproducten. De cosmeticasector speelt daar gretig op in door tal van mannenproducten te produceren. Maar wat heb je nu écht nodig? In deze blog vind je de perfecte mannenverzorging die elke dag een halfuurtje van je tijd in beslag neemt. 

Man scheert zijn baard in het bad

1) Reinig je huid en haar

Haal je sporen van verontreiniging en overtollig talg van je huid. Zo voorkom je verstopte poriën. Reinigen doe je tweemaal per dag. ’s Morgens om de afvalstoffen dat de huid tijdens de nacht naar de oppervlakte brengt te verwijderen en om een betere opname te hebben van je dagcrème. ’s Avonds om het vuil van buitenaf en zweet te verwijderen. Je haar wassen doe je best maximum driemaal per week. Een dagelijkse wasbeurt met shampoo kan je haar uitdrogen, dof en futloos maken

2) Breng je dagcrème aan

Omdat je huid nu helemaal schoon is, zullen de actieve stoffen uit je verzorging extra goed door je huid worden opgenomen. Met een dagcrème is je opperhuid beter bestand tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. De huid wordt veerkrachtiger, gehydrateerd en heeft minder tekenen van vermoeidheid. Gebruik lichte crème die gemakkelijk intrekt. Mannen hebben van nature een dikkere, iets vettigere huid. Een volle, rijke crème zou dus moeilijker in de huid trekken en glimmende laag achterlaten.

3) Verzorg je baard

Een verzorgde baard kan je uiterlijk net dat beetje extra kan geven. Houd het op één lengte, zodat je baard er netjes uitziet. Net als je haar moet ook je baard worden gewassen, hiervoor kan je een babyshampoo gebruiken. Tot slot zou je ervoor kunnen kiezen om baardolie te gebruiken, zeker als je een dikkere baard hebt. 

Ben je liever gladgeschoren?

Een glad scheerresultaat vraagt om een scherp mes, warm water om de huid soepel te maken en een scheerzeep, schuim of gel. Scheer telkens mee met de natuurlijke haargroeirichting en hou de huid strak met je ene hand terwijl je met de andere hand scheert. Op deze manier heb je minder sneetjes en ingegroeide haren.

4) Gebruik een deo

Nadat je huid gewassen en droog is, kan je een deo aanbrengen. Het beste moment om deo aan te brengen is ’s avonds. Tijdens je slaap zijn je zweetklieren minder actief en heeft de deo dus de tijd om goed in te trekken. Zo geniet je de volgende dag van een frisse geur.

5) Poets je tanden

Het is aan te raden om in de ochtend en avond je tanden grondig te poetsen en voordat je naar bed gaat je tanden ook te flossen. Heb je plaatsen waar je niet goed bij kan, dan is mondspoeling de ideale oplossing. 

6) Style je haar

Het is belangrijk om rekening te houden met je haartype en je gezichtstype, zodat je kapsel bij de vorm van je gezicht past. Kies vervolgens het juiste haarproduct. Belangrijk om te weten is dat pasta en wax het best werken op droog haar en gel het best op nat haar. Gebruik niet te veel van het product om het zo natuurlijk look te behouden. Drogen met een haardroger is een goede optie, zeker als je meer volume aan je kapsel wilt geven.
Gebruik je elke dag producten om je haar te stylen? Dan is het zeker van belang dat je goed je haren wast om alle vette en vuile deeltjes eruit te wassen. Gebruik tussen de wasbeurten door een droogshampoo. Deze zorgt voor een tussentijdse opfrisbeurt. Bijkomend voordeel is dat je haar hierdoor meer volume krijgt.

Onze persoonlijke ervaringen:

Onze Teamleader Ward is absolute fan van Vichy Homme Scheerschuim in combinatie met de Sensi Baume Aftershavebalsem.


“Vroeger had ik altijd last van irritatie na het scheren. Ik dacht dat het aan mijn gevoelige huid lag en daar niets aan te doen was. Dankzij het gebruik van deze scheerschuim en aftershavebalsem heb ik effectief minder last van irritatie en ingegroeide haren.“

Vichy Homme

Het verzorgingsritueel van mijn eigen partner:

“Hij wilde jaren lang geen specifieke gezichtsverzorging gebruiken. Toen mijn man zag dat de eerste tekenen van huidveroudering te zien waren, wilde hij mij eindelijk geloven dat ook mannen huidverzorging nodig hebben.
Het dagelijks ritueel van mijn eigen wederhelft begon met Vichy Pureté Reinigingsgel gevolgd door de Vichy Aqualia Thermal oogbalsem -om zijn donkere kringen onder de ogen aan te pakken- en de Uriage Eau Thermale Lichte Watercrème. Van deze lichte crème was ik zeker dat het meteen in de huid ging trekken en ik nadien geen klagende man aan mijn oren had. Drie handelingen ’s morgens was toch te tijdrovend, waardoor hij sinds kort de reinigingsgel combineert met de Vichy Homme Hydra Mag C +. Deze 2-in-1 verzorging hydrateert het gezicht en de ogen. De tekenen van vermoeidheid, wallen en kringen rond de ogen zijn zichtbaar verminderd.”

Mannenverzorging


Terug naar overzicht