€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 30

WELKOM2019 Vul deze code
in bij uw betaling

Gewijzigde levertijden

company

Stap de lente in met mooie, verzorgde voeten

Elien Geschreven door Elien - - Schoonheid & Hygiëne

Het is lente, tijd voor sandalen en slippers. Zijn jouw voeten er klaar voor? We geven je graag onze tips om mooie, verzorgde voeten te hebben. Hebben je voeten extra verzorging nodig of heb je last van voetproblemen? Dan is een medische pedicure de beste optie. 

mooie voeten tips

Reinig en week de voeten

Vul een teiltje met warm water (38 graden is een ideale temperatuur) en voeg wat badschuim of badzout toe. Laat je voeten er ongeveer 10 minuten in weken.

Eelt verwijderen

Scrub je voeten met een scrubgel zodat ze lekker glad worden en de dode huidcellen verwijderd worden. Eelt verwijder je met een puimsteen, voetrasp of een eeltvijl.

eeltvijl voetrasp

Vijl of knip je nagels

Knip je nagels alleen als er een groot stuk van de nagel af moet. Door je nagels te knippen ontstaan er vaak scheurtjes in de nagel. Het is dus beter om je nagels te vijlen. Vijl de nagels van je tenen in ieder geval recht af, zodat ze geen kans hebben om in te groeien.

Hydrateren

Masseer je voeten elke avond voor het slapengaan in met een crème, zo houd je ze lekker zacht, voorkom je dat het verwijderde eelt weer snel terugkomt en geef je hun doorbloeding een boost.

 

  • Onze bestseller: Eucerin Urea Repair Plus.  Deze crème van Eucerin geeft droge tot extreem droge voeten, met of zonder gebarsten hielen, de intensieve verzorging die ze nodig hebben. Het helpt ook om verdikte huid en eelt te verminderen.
  • Mijn favoriet: De carbamide crème van Louis Widmer. Deze vermindert de vorming van eelt, verzorgt en beschermt de voeten. In de zomer loop ik veel op blote voeten en heb ik meer last van eelt. Dan gebruik ik de crème 2 keer per dag voor een optimaal resultaat. 
Eucerin EuraRepair

Nagels lakken

Begin met een laagje kleurloze nagellak als basis, dit beschermt je nagels tegen verkleuring. Breng nu het kleur aan die u wenst in 2 lagen. Wanneer je nagellak dof wordt of wat uitgegroeid is verwijder je die best met een nagellakremover. Acetonvrije remover laat de teennagels minder uitdrogen.

verzorgende nagel lak

Voetkwaaltjes aanpakken of vermijden

Heb je last van zweetvoeten, kloven, blaren of likdoorn? Bekijk dan zeker eens onze selectie beste producten per kwaaltje!

Deel dit artikel op


Terug naar overzicht