€ 5 korting bij één bestelling
vanaf € 30

WELKOM2019 Vul deze code
in bij uw betaling

Gewijzigde levertijden

company

Het belang van een goede weerstand

Petra Geschreven door Petra - - Welzijn & Gezondheid

In het najaar is het verstandig om je weerstand een extra duwtje te geven. Tijdens de koudere maanden van het jaar ben je immers vatbaarder voor verkoudheden en ziektes. Ziek worden of verkouden zijn is tenslotte heel normaal. Het hoort bij het leven. Een goede weerstand zorgt er niet alleen voor dat je minder vaak ziek wordt, maar ook dat de klachten van kortere duur en minder heftig zijn. Een goede weerstand = een sneller herstel.

Het belang van een goede weerstand

Wat is weerstand nu juist?

Wat in de volksmond weerstand wordt genoemd, verwijst naar ons immuunsysteem. Ons lichaam is in staat om antistoffen te ontwikkelen en zo onbekende micro-organismen zoals bacteriën en virussen te onderdrukken. Het zijn de lymfecellen; een soort witte bloedcellen, die de antistoffen aanmaken en vrijgeven wanneer een ‘indringer’ langs komt. Deze antistoffen binden zich aan de indringer en schakelen zo het virus of de bacterie uit.

Wat is weerstand nu juist?

Oorzaken lage weerstand

In het drukke levensritme waar we vandaag de dag mee te maken hebben, is er vaak echter geen ruimte om ziek te zijn. Als we het dan toch te pakken hebben, nemen we niet altijd de tijd om ‘uit te zieken’. Het resultaat is dan meestal een verkoudheid die blijft duren.

Andere factoren die kunnen zorgen voor een lage weerstand zijn:
- Slaapgebrek
- Slechte voeding
- Stress
- Gebruik van bepaalde medicijnen, zoals chemotherapie
- Aangeboren stoornissen in de witte bloedcellen of andere onderdelen van de afweer

Wat kan je doen om je weerstand te verhogen?

Een goede weerstand opbouwen doe je in eerste plaats door gezond te eten, voldoende te bewegen en genoeg te rusten. Wanneer je je lichaam toch dat tikkeltje meer wil geven hebben wij enkele tips om die winterdip te voorkomen.


- WEERSTAND VERHOGEN MET PROBIOTICA

Je weerstand wordt voor een groot deel in je darmen bepaald. In je darmen leven namelijk miljarden micro-organismen vreedzaam naast elkaar. Zij zijn verantwoordelijk voor 50% van de immuunreacties in je lichaam.
Een goede werking van de darmflora is dus essentieel voor een goede weerstand. Om die goede werking te garanderen, kan je gebruik maken van een probioticum. Probiotica zijn namelijk gunstige micro-organismen die het natuurlijke evenwicht in je darmen herstellen en helpen behouden.
Probiotica beschermen je zelfs preventief tegen verkoudheden. Zo zouden mensen die probiotica gebruiken, 12% minder vaak verkouden zijn dan mensen die dat niet doen.
De producten die wij op vlak van probiotica adviseren zijn:
- Vogel Aciforce
- Probiotical D  
- Probactiol

 

- EXTRA INNAME VAN VITAMINE C EN D

Wanneer het lichaam ziek wordt, schiet te behoefte aan Vitamine C omhoog. Hoe zieker we zijn, des te meer Vitamine C ons lichaam nodig heeft om de schade door virussen en bacteriën te neutraliseren. Vitamine C staat ook gekend als een universele antistressfactor die op zijn beurt ons immuunsysteem ook ten goede doet. Neem een supplement zoals Redoxvita om het Vitamine C tekort op te vangen.

Een Vitamine D tekort is één van de belangrijkste oorzaken voor de uitbraak van verkoudheden en griepjes. Als er niet voldoende Vitamine D in het bloed aanwezig is, worden witte bloedlichaampjes (onze soldaatjes) niet geactiveerd.
De supplementen van D-Pearls zijn hierbij onze aanrader.

Liever een combinatie van beide vitamines?

Omnibionta-3 Defense combineert in één enkele tablet 12 vitamines (Vitamine C en D hooggedoseerd), 7 mineralen en 3 melkfermenten.

 

- ECHINACEA VOOR EEN STERK IMMUUNSYSTEEM

Echinacea is één van de bekendste planten die al eeuwen gebruikt wordt voor de versterking van het immuunsysteem. Uit onderzoek is gebleken dat Echinacea effectief is in het voorkomen en verkorten van verkoudheden. De bekendste uit deze reeks zijn de Echinaforce tabletten van A.Vogel.

 

-SPECIFIEK VOOR KINDEREN

Op basis van Echinacea en Vitamine C

Alvityl Weerstand Siroop 
van 0 – 6 jaar
Teddy Vit Echinacea+Propolis+Vit C Beertjes
vanaf 3 jaar
Vogel Echinaforce Junior+Vit C Framboos 
Van 2 – 6 jaar

Deel dit artikel op


Terug naar overzicht