€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 30

WELKOM2019 Vul deze code
in bij uw betaling

company

Goed voorbereid op reis

Petra Geschreven door Petra - - EHBO & Thuiszorg

De paasvakantie is in zicht! Voor wie niet kan wachten tot de zomervakantie, is de paasvakantie de ideale gelegenheid om er even een paar dagen tussenuit te gaan. Waar je ook heen gaat, een reisapotheek en verzorgingsproducten horen bij je bagage. Geniet met volle teugen van je welverdiende vakantie en vertrek goed voorbereid op reis. Lees hier enkele tips.

Goed voorbereid op reis

Zon

 • Vakantie naar de zon?

Wanneer je kiest voor een vakantie naar de zon, mag een goede zonnebescherming niet ontbreken. Om verstandig om te springen met de zon en haar weldaden optimaal te benutten, is een zonneproduct met hoge beschermingsfactor een must. Zo vind je in onze verschillende topmerken zoals, La Roche Posay, Vichy en Louis Widmer, zeker voor elk huidtype een aangepaste zonnebescherming

 • Kies je voor een sneeuwvakantie?

Zorg dan dat je het gezicht goed beschermt tegen de uv-stralen en vergeet niet om je regelmatig in te smeren met een hoge zonnebescherming. Onze aanrader is zonder twijfel de Extra Sun Protection 50 met lippenverzorging van Louis Widmer. Een combinatieproduct van zonnecrème en lippenverzorging in een handige tube van 25ml. 

 • Toch verbrand?

SOS Aftersun! Ook een goede aftersun is essentieel voor een egaal gebruinde en gezonde huid. Bekijk hier alle aftersunproducten die de huid verkoelen en hydrateren na blootstelling aan de zon

Widmer Sun Protection

Muggen

 • Bescherm jezelf tegen muggen

Je wil op reis zo min mogelijk met muggen te maken hebben, maar toch zal een confrontatie onvermijdelijk zijn. Er zijn echter wel producten beschikbaar om die vervelende ontmoetingen met muggen te beperken. In het gamma van Para’kito vind je anti-muggenmiddelen in verschillende vormen en formaten. Zo heb je trendy navulbare anti-muggenarmbandjes voor kinderen en volwassen, een handige Roll-on Gel in pocketformaat en antimuggensprays.

 • Toch gebeten?

Je kan helaas niet altijd voorkomen dat een mug je bijt. Een muggenbeet zorgt ervoor dat er een sterk jeukende zwelling op je huid ontstaat. De crème van Calmiderm verzorgt en verzacht de huid na insectenbeten. 2 à 3 maal per dag een dunne laag aanbrengen op de aangetaste zones volstaat om de jeuk te verzachten.

tegen muggen

Wondjes

 • Reinigen en beschermen

Wondjes, sneetjes en schaafwonden, hoe klein ook, kun je op vakantie maar beter direct goed verzorgen. Doe je dat niet, dan loop je al snel kans op een infectie. Om oppervlakkige wondjes te reinigen volstaat het om ze te spoelen met stromend kraanwater. Dek de snee of schaafwond af met een pleister om te voorkomen dat er vuil en bacteriën in komen. Bekijk zeker deze leuke Family pack pleisters van Hansaplast. Pleisters in verschillende maten met leuke Mickey Mousse print voor de allerkleinsten.

 • Blaren

Op reis valt zoveel te bezichtigen, blaren op de voeten kunnen dan het plezier vergallen. Ook onze skibotten zitten niet zo comfortabel. Kies daarom voor de blarenpleisters van Compeed om blaren te voorkomen door wrijving of om de pijn en wondheling te versnellen. In de Mixpack blaren pleister van Compeed zitten 3 verschillende formaten pleisters. Ideaal voor in de handtas!

blaren voorkomen

Kwaaltjes en gezondheid

 • Bestrijd misselijkheid op een natuurlijke wijze

Ben je vaak het slachtoffer van misselijkheid tijdens reizen per bus, auto, trein of boot? Dan kunnen de armbandjes van Sea-Band je verlichting bieden. De Sea-band werkt door middel van acupressuur, waarbij een zachte druk wordt uitgeoefend op het ‘Nei-kuan’ punt in beide polsen. Deze bandjes zijn ook geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen. Wanneer de misselijkheid een gevolg is van de verandering van voedingsgewoonten kan antimetil ingenomen worden. Dit middel op basis van gember helpt u om een optimaal spijsverteringsevenwicht terug te vinden. Dit natuurlijk middel is ook te verkrijgen in gommetjes, zo heb je geen water nodig.

 • Reizigersdiarree

Gemiddeld 30 tot 40 % van de toeristen die hun vakantie in een tropisch of subtropisch gebied doorbrengen, krijgt last van reizigersdiarree. In de meeste gevallen is de aandoening vrij onschuldig, maar ze kan een vakantie wel behoorlijk verpesten. Een aantal hygiënische maatregelen zoals de handen regelmatig ontsmetten kan de besmetting voorkomen. De zuiverende lotion spray van Puressentiel geniet onze voorkeur. Deze spray met 71.4% plantaardige alcohol en 3 essentiële oliën desinfecteert onmiddellijk de handen zonder water, zeep of naspoelen. Het handige formaat van 25ml neemt niet veel plaats in de handtas! Wanneer je die reizigersdiarree toch te pakken krijgt kan je een anti-diarreemiddel innemen om sneller de diarree te stoppen zoals Tasectan.

 • Vakantielief? Doe het dan veilig...

Op vakantie is de kans op toevallige seksuele contacten veel groter dan thuis. Zelfs een eenmalig onbeschermd seksueel contact kan voldoende zijn om te worden besmet met een soa. Geniet met volle teugen van je vakantie maar vertrek goed voorbereid op reis. In het gamma van Durex vind je voor elk wat wils.

 • Droge ogen

Airconditioning veroorzaakt ook vaak droge ogen. De extra intensief oogdruppels van A.vogel zorgen voor die extra bevochtiging en zijn ook geschikt voor lenzendragers.

 • Goede nachtrust

Een setje oordoppen is onmisbaar op reis of tijdens je vakantie. Tenminste, als je van een goede nachtrust houdt en je niet zo’n hele diepe slaper bent. Er zijn vaak geluiden van muziek, tjilpende vogels, airconditioning in de kamer, vuilniswagens,… de Alpine sleepsoft oordoppen nemen bijna geen plaats in in je bagage en de storende omgevingsgeluiden worden gedempt.

Antimetil

Handig weetje

In uw handbagage mogen enkel vloeistoffen en gels mee in verpakkingen van maximum 100ml. Alle vloeistoffen en gels moeten samen in een doorzichtbare plastic zak met een maximale capaciteit van 1L

Deel dit artikel op


Terug naar overzicht