Marlies:


Wat is het nut van steunkousen?

- Marlies - EHBO & Thuiszorg

Eerlijk is eerlijk: aantrekkelijk ogen ze niet en dat vormt voor veel mensen een drempel. Maar ze blinken wél uit in effectiviteit: steunkousen kunnen heel wat lichamelijke klachten verlichten of zelfs voorkomen. Wij zetten ons beste beentje voor om het nut van compressiekousen te belichten en geven enkele tips om het aantrekken te vergemakkelijken. 

Lees meer

Wat kan je doen tegen seborroïsch eczeem op de hoofdhuid?

- Marlies - Welzijn & Gezondheid

Jeuk, roodheid, huidschilfers … Een verzameling van symptomen die meteen doet denken aan eczeem. Maar er bestaan ook meer specifieke vormen van deze huidaandoening. Heb je te maken met vette huidschilfers tussen de haren? Dan kamp je waarschijnlijk met seborroïsch eczeem op de hoofdhuid. Dit type eczeem vraagt uiteraard om een aangepaste behandeling, waar wij je graag meer over vertellen. Ontdek hoe je de schilfers het hoofd kan bieden! 

Lees meer

In geuren en kleuren over etherische oliën

- Marlies - Alternatieve Geneeskunde

Etherische oliën zijn helemaal hip en dat verbaast ons niets. Het aanbod is ruim, de toepassingen zijn divers en er is voor ieder wat wils: van verkwikkende geuren tot zeemzoete aroma’s. Als online apotheek zijn wij bovendien geboeid door de positieve effecten op de gezondheid. Wij nemen je graag mee doorheen de werking, de verschillende gebruikswijzen en de populairste essentiële oliën in het assortiment.

Lees meer

Wat is de beste tandpasta voor jouw gebit?

- Marlies - Verzorging & Hygiëne

Net zoals je persoonlijkheid en DNA, is ook je gebit uniek. Daarom is er niet één tandpasta die bij iedereen past. Gevoelige tanden, gele tanden, kwetsbaar tandvlees … Er zijn tal van factoren waar je rekening mee moet houden. Benieuwd naar de beste tandpasta voor jouw gebit? In deze blogpost helpen we je graag om het bos door de bomen te zien.

Lees meer

Oorzaken en oplossingen bij een chronisch verstopte neus

- Marlies - Welzijn & Gezondheid

Even doorbijten bij een neusverstopping? Met wat geluk ben je na enkele dagen van de hinder verlost. Bij een chronisch verstopte neus is dat jammer genoeg niet het geval. Het fenomeen keert steeds terug en brengt de gebruikelijke kwaaltjes, van droge mond tot reukproblemen, met zich mee. Welke oorzaken liggen aan de grondslag? En nog belangrijker: welke oplossingen heb je voorhanden? Deze blog dompelt je volledig onder in de problematiek. 

Lees meer