Elien:


Haaruitval? Niet panikeren maar reageren!

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Je vindt tientallen haren in de wasbak, op je hoofdkussen of in je haarborstel en je raakt in paniek! Wanneer kunnen we over haaruitval spreken en wat kunnen we eraan doen? 

Lees meer

Een burn-out herkennen bij jezelf of anderen.

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Na een lange stressvolle periode heeft ieder lichaam rust nodig. Als je die rust niet vindt, raakt je lichaam uitgeput en kan je een burn-out krijgen. Wees alert als jij of iemand in je omgeving al enkele maanden klaagt van een te hoge (werk)druk of zich uitgeput voelt. Hoe sneller je de symptomen herkent, des te gemakkelijker je lichaam kan herstellen. 

Lees meer

Wat is stress en hoe herken je de symptomen?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Iedereen herkent hoogstwaarschijnlijk het gevoel dat je bij stress ervaart. Je hart slaat sneller, je ademt dieper in en je spieren spannen zich op. Deze ‘vecht-vluchtreactie’ zorgt ervoor dat je alerter bent bij een examen of een sollicitatie. Een korte stressreactie heeft dus een positief effect op je lichaam, maar aanhoudende stress kan je volledig uitputten. Wanneer is stress niet meer gezond? En wat doet stress met je lichaam? 

Lees meer

5 doeltreffende tips om stress te verminderen

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Files trotseren, professionele deadlines tackelen, een blitzbezoek aan de supermarkt en rechtstreeks door naar de sportles … De dagelijkse race tegen de klok levert heel wat mensen stress op. Toch is het belangrijk om tijdig te ontspannen. Hoe stress verminderen? Dat doe je met deze vijf tips! 

Lees meer

Metabolisme: snelheid van je stofwisseling in je lichaam.

- Elien - Sport & Afslanken

De ene persoon kan alles eten wat hij maar wil zonder bij te komen, terwijl de andere persoon blijft strijden tegen de kilo’s. Het leven is niet eerlijk, zou je denken. Maar hoe komt dit toch? Dit heeft alles te maken met je metabolisme of stofwisseling. Maar wat is metabolisme precies? En kan je het het beïnvloeden, zodat je toch wat sneller afvalt? Je kunt het allemaal terugvinden in deze post. 

Lees meer