Elien:


Misselijk on the road? 7 tips om wagenziekte te voorkomen en te verlichten

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Een korte rit naar de supermarkt en je bent al misselijk? Of op weg naar een zonnige vakantie in het zuiderse Frankrijk of Italië. Voor sommigen is de autorit louter een formaliteit, voor anderen een immens struikelblok. Wagenziekte kan de reisplannen namelijk aanzienlijk bemoeilijken. Al betekent dit niet noodzakelijk dat je trip in het water valt. Er zijn verschillende manieren om reisziekte te voorkomen en te verlichten. Lees even mee!

Lees meer

Checklist voor je reisapotheek

- Elien - EHBO & Thuiszorg

Waar je ook heen gaat, een reisapotheek en verzorgingsproducten horen altijd bij je bagage. Wees goed voorbereid en vertrek met een gerust hart op reis, want ongelukjes kunnen plots gebeuren. In deze blog vind je alvast een checklist van wat niet mag ontbreken in je reisapotheek.

Lees meer

Osteoporose symptomen

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Osteoporose is een aandoening die we in de volksmond botontkalking noemen. Wanneer je te maken krijgt met osteoporose neemt de botsterkte af en vermindert de botmassa. Doordat de botten poreuzer worden, heb je meer kans op botbreuken. In deze post kun je terugvinden wat de oorzaken en symptomen van osteoporose zijn en wat je zelf kunt doen om botontkalking tegen te gaan. 

Lees meer

Kurkuma: is het echt zo heilzaam?

- Elien - Vitamines & Voeding

Kurkuma wordt als krachtige antioxidant vooral aangeraden als natuurlijke ontstekingsremmer. Ontstekingen kunnen overal in je lichaam voorkomen en spelen een belangrijke rol bij chronische aandoeningen. Wil je zelf de heilzame werking ontdekken? Lees verder om meer te weten over de natuurlijke ontstekingsremmer kurkuma.

Lees meer

De voordelen van een rookstop in een notendop

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Stoppen met roken is voor veel mensen een hele opgave. Toch is een rookstop alleen maar aan te raden, want sigaretten brengen aanzienlijke schade toe aan het lichaam. Door je verslaving een halt toe te roepen, leg je de basis voor een heleboel gezondheidsvoordelen, zowel op korte als lange termijn. Wij vertellen je meer over de impact van roken, en wat je van een rookstop mag verwachten! 

Lees meer