Elien:


Menopauze: pak die ongemakken aan

- Elien - Welzijn & Gezondheid

De menopauze gaat veelal gepaard met tal van ongemakken, gaande van de zo gevreesde opvliegers tot bijvoorbeeld prikkelbaarheid. Maar kop op: geen enkele vrouw hoeft de overgang hulpeloos te ondergaan! 

Lees meer

Wanneer probiotica nemen?

- Elien - Vitamines & Voeding

De meeste bacteriën leven in onze darmen. Als je een goede darmflora hebt, zijn de goede en schadelijke bacteriën met elkaar in evenwicht. Door ziekte, een infectie, verandering in het eetpatroon of een behandeling met medicijnen zoals antibiotica kan de darmflora verstoord raken. Probiotica hebben een positief effect om die balans te herstellen. Ontdek hier, hoe en bij welke klachten

Lees meer

Blaasontsteking

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Heb je een branderig gevoel bij het plassen, moet je vaker plassen of heb je troebele urine? Dan is de kans groot dat je last hebt van een urineweginfectie. In de meeste gevallen is dit een milde blaasontsteking, die meestal snel te verhelpen is. Enkel bij zwangerschap, kinderen, mannen, bepaalde aandoeningen en een vergevorderde ontsteking wordt meestal meteen een antibioticakuur opgestart door de arts.

Lees meer

Waarom heeft je baby vitamine D nodig?

- Elien - Zwangerschap & Baby

Onderschat de rol van vitamine D bij baby’s en jonge kinderen niet. Het is sterk betrokken bij het ontwikkelingsproces en de groei van hun lichaam. Zo speelt deze vitamine een belangrijke rol bij de opname van calcium en fosfor, wat essentieel is voor de ontwikkeling van sterke botten en tanden. Wist je dat vitamine D ook een groot effect heeft op de immuniteit van je baby? Je leest er hier meer over.

Lees meer

De dagelijkse babyverzorging

- Elien - Zwangerschap & Baby

Wanneer je thuiskomt met je pasgeboren baby kan je wat onzeker zijn. En dat is volledig normaal: je bent zeker niet de eerste kersverse mama die moeite heeft met luiers verschonen of een lastig pakje aantrekken. Wees gerust: al doende leert men. Vertrouw vooral op je intuïtie en als je het even niet meer weet, zijn er altijd voldoende mensen die kunnen helpen of advies kunnen geven. Wij helpen je alvast op weg met enkele tips. 

Lees meer