€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 30

WELKOM2019 Vul deze code
in bij uw betaling

company

Tips om je allergie te verlichten!

Elien Geschreven door Elien - - Welzijn & Gezondheid

Bij personen met een allergie gaat het lichaam abnormaal reageren op onschadelijke stoffen waaraan we in onze omgeving zijn blootgesteld. In contact komen met die stoffen kan zowel via de ademhaling, de voeding, als de huid. Er zijn verschillende soorten allergie. Hier beperken we ons tot huisstofmijt en hooikoorts. 

Tips om je allergie te verlichten!

Allergietest

Met een allergietest kan je meten of je lichaam hevig reageert op een bepaalde stof.

Huisstofmijt

Wanneer je last hebt van jeukende ogen, niesbuien, vermoeidheid, slecht slapen, astmaklachten, wakker worden met verstopte neus, benauwdheid bij het opmaken van het bed, etc. dan bestaat de kans dat je te maken hebt met een huisstofmijtallergie. De beste behandeling van zo’n allergie is een grondige schoonmaak of sanering van de slaapkamer en zoveel mogelijk van heel de woning. Aanvullend kan een huisstofmijtallergie behandeld worden met onze 2 topproducten:.

Stuifmeelallergie, hooikoorts of pollenallergie

Moet jij regelmatig vechten tegen een lopende neus, verstopte sinussen, lopende ogen, jeukende huid, etc.? Dit komt doordat het stuifmeel (pollen) van bepaalde plantensoorten zich tijdens de bloeiperiode in de lucht verspreidt. Vooral tijdens warme, droge en winderige dagen zij er veel pollen in de lucht. Het vermijden van deze boosdoeners is niet haalbaar. De meest gebruikte geneesmiddelen tegen hooikoorts zijn op basis van antihistaminica of cortisone. Bij echt hevige verschijnselen wordt er soms een hyposensibilisatie kuur aangewezen. Wij schieten je te hulp met een aantal tips en producten om je klachten te verlichten.

  1. Best houd je je ramen gesloten tijdens droge, zonnige en winderige dagen. Wil je de ruimte toch even verluchten, doe dit dan op regendagen of aan de windvrije zijde van de woning, en voorzie steeds een vliegenraam (hor).
  2. Ga op vakantie buiten het bloeiseizoen of kies voor een vakantiebestemming aan zee of in de bergen.
  3. Ook in de wagen blijven de ramen best gesloten. Plaats eventueel een pollenfilter op de luchtcirculatie.
  4. Draag op warme, droge, winderige dagen een zonnebril. Zo vermijd je dat de pollen rechtstreeks in je ogen vliegen.
  5. Spoel regelmatig je neus met een aangepast neusspoelmiddel. Je vermindert op deze manier het contact tussen de pollen en je neusslijmvlies.
  6. Haal de stofzuiger boven en zorg voor een propere woonomgeving.
Deel dit artikel op


Terug naar overzicht