€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 50

WELKOM5 Vul deze code
in bij uw betaling

Promotie
116502

Silymax Caps 60 16245 Metagenics CNK 3050465 - Metagenics€ 25,99 (-29%)

€ 18,45 Je bespaart € 7,54

Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden


Silymax bevat drie plantenextracten waarvan de werking op de lever en de galblaas goed gedocumenteerd is: mariadistel, artisjok en kurkuma. Mariadistel (Silybum marianum) is een plant uit Middelands Zeegebied. Uit de zaden ervan wordt silymarine onttrokken; dit is een mengsel van flavonolignanen met antioxidatieve en hepatoprotectieve eigenschappen. Er zijn drie (structurele) isomeren: silybine, silydianine en silychristine, die samen silymarine genoemd worden. De anti-oxidative, anti-inflammatoire en immunomodulatore eigenschappen maken dat ze een leverbeschermend effect heeft (1-4). Onder de mechanismen die deze eigenschappen verklaren, is er de modulatie van de cytokineproductie (TNF-alpha, interferon gamma en interleukine-2), afhangend van de transcriptiefactor, de NF-kappa-B. Silymarine optimaliseert tevens de doorstroming van gal naar de galblaas (5).

Artisjok (Cynara scolymus) is eveneens een wel bekend element in leverondersteunende formules. Het belangrijkste bestanddeel in artisjok is cynarine, dat vooral in de bladeren gevonden wordt. Cynarine is een stof die zowel de productie als de afbraak van gal door de lever bevordert (6, 7). Verder werkt het hepatoprotectief door ondersteuning van de regeneratie van levercellen en door een antioxidatief effect tegen toxines. Kurkuma staat bekend als een krachtige antioxidant. De wortelstok bevat een geel piment, curcumine (diferuloylmethaan) en etherische oliën, tumeron, atlanton en zingiberon. In de traditionele geneeskunde wordt geelwortel beschouwd als een leverbeschermend middel door zijn uitgesproken antioxidatieve en anti-inflammatoire eigenschappen (8, 9). In Silymax werd een specifiek kurkuma-extract (Curcuma longa) geselecteerd dat 95% curcuminoïden bevat. Biokurkuma is een complex van bioactieve curcuminoïden uit de etherische olie van Curcuma longa, waardoor de opneembaarheid van kurkumine met een factor zeven toeneemt en deze stof tot drie maal langer in het lichaam aanwezig blijft. Naast de drie plantenextracten bevat Silymax nu ook choline, dat bijdraagt tot de instandhouding van een normale leverfunctie. Choline is voor het lichaam een essentiële voedingsstof. Choline wordt omgezet tot fosfatidylcholine, dat noodzakelijk is om te verhinderen dat vetten en cholesterol gaan accumuleren in de lever. Wetenschappelijk onderzoek heeft een duidelijke link aangetoond tussen een vervette lever en een tekort aan choline (10,11).

Gebruik

1 capsule per dag of zoals aanbevolen

Eigenschappen

Geschikt voor veganisten Geschikt voor vegetariers Gluten-vrij Soja-vrij Lactose-vrij

Samenstelling

INGREDIENTEN PER PORTIE: d\sa200\sl276\slmult1\tx567\lang1031 Silybum marianum 150 mg Silybine Min 45 mg Silymarine Min 120 mg \lang2060 Cynara scolymus\lang1040 150 mg \lang2060 Cynarine 7,5 mg Curcuma longa (BCM-95) 75 mg curcuminoefdes 71,25 mg d\sa200\sl276\slmult1\tx3070 Choline 82,5 mg d\sa200\sl276\slmult1 d\lang2067

Opgelet! Contacteer uw behandelende arts wanneer er bijwerkingen optreden.